Ελλάδα

Mητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης

Mητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης
Mητσοτάκης: Θεσμικοί εκπρόσωποι λιανεμπορίου και εστίασης έχουν κληθεί σε συνάντηση εργασίας υπό τον πρωθυπουργό στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σήμερα στις 10:00 θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους της εστίασης και αναμένεται να δούμε τα αιτήματα τους για τους ανεμβολίαστους.

Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, θα συζητήσουν, παρουσία και πολλών υπουργών, πέρα από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και έχουν ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΟΡΕΝ, οι εκπρόσωποι της εστίασης, αφού παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό την πτώση του τζίρου, θα προτείνουν μέτρα και μεταξύ αυτών, είναι η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό στον κλάδο αυτόν ενώ θα αιτηθούν και να επιτραπεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένα άτομα σε κλειστούς χώρους εστίασης με rapid test.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, θα ζητήσουν οριζόντια μέτρα και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, «δείχνοντας ουσιαστικά τα σούπερ μάρκετ όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν χωρίς τεστ».

Mητσοτάκης: Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Στη δημοσιότητα, το βράδυ της Παρασκευής, δόθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως. Η πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test. Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα. Στην ΚΥΑ επαναλαμβάνεται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις άτομα που έχουν κάποιον ιατρικό λόγο και παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. Αντίστοιχα, επιβάλλεται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν παρατηρείται συνωστισμός.

Επίσης, με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι οι μη εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται rapid test σε σουπερμάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες για τις οποίες ωστόσο, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας, στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments