Οικονομία

Eurogroup: “Καμπανάκι” από Τζεντιλόνι για πληθωρισμό και πανδημία

Eurogroup: “Καμπανάκι” από Τζεντιλόνι για πληθωρισμό και πανδημία
Τζεντιλόνι Eurogroup: Ανάκαμψη της Ευρωζώνης και μάλιστα ισχυρή υπογράμμισε από το Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι κρούοντας όμως “καμπανάκι” για ενεργειακά, πληθωρισμό αλλά και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ανάκαμψη της Ευρωζώνης και μάλιστα ισχυρή υπογράμμισε από το Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομίας κ. Πάολο Τζεντιλόνι κρούοντας όμως “καμπανάκι” για ενεργειακά, πληθωρισμό αλλά και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Τι ανέφερε για πανδημία και πληθωρισμό

«Δεν έχουμε βγει ακόμα από την πανδημία και ο πληθωρισμός, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει», είπε ο Π. Τζεντιλόνι. «Το βασικό σενάριο παραμένει θετικό. Από τη μία πλευρά η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει ενθαρρυντικά, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τους κινδύνους και δεν πρέπει να τους παραβλέψουμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

Για τα οικονομικά της Ευρωζώνης

Για την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, που ξεκινάει σήμερα στο Eurogroup, o Επίτροπος Οικονομίας, τόνισε δύο βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: την ανάγκη για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην πράσινη οικονομία και το επίπεδο του δημόσιου χρέους. «Το επίπεδο του δημόσιου χρέους έχει αυξηθεί πολύ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η μείωσή του πρέπει να έχει «ρεαλιστικούς ρυθμούς» ανάλογη με την ανάπτυξη», ανέφερε.

Eurogroup: Στο “τραπέζι” ο πληθωρισμός, τα ενεργειακά και η ακρίβεια

Στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθούν στο επίκεντρο τα ενεργειακά καθώς και η αύξηση του πληθωρισμού και των τιμών της ενέργειας. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προβλέπεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους στόχους πολιτικής και τις χρήσεις του ψηφιακού ευρώ. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Eurogroup με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία θα συζητηθεί η επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την ανανεωμένη επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης, εστιάζοντας στη διάσταση της Ευρωζώνης. Οι Υπουργοί θα συζητήσουν πώς μπορεί το Eurogroup να χειριστεί την εν λόγω επανεξέταση και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον συντονισμό των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών και τις προκλήσεις για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) μετά την πανδημία COVID-19.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η πορεία της τραπεζικής ένωσης και της προετοιμασίας για τη θέσπιση του κοινού μηχανισμού ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments