Ελλάδα

Τροχαία Αττικής: Κάθε μέρα κόβει πάνω από 650 κλήσεις

Τροχαία Αττικής: Κάθε μέρα κόβει πάνω από 650 κλήσεις
Τροχαία Αττικής: Κάθε μέρα κόβει πάνω από 650 κλήσεις, συνολικά βεβαίωσε 20.253 παραβάσεις εκ των οποίων οι 795 είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ιδιαίτερα απρόσεκτοι παραμένουν οι οδηγοί σύμφωνα με τη Τροχαία Αττικής καθώς τον Οκτώβριο βεβαίωσε πάνω από 653 παραβάσεις καθημερινά στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Ειδικότερα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου συστήματος στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.253 παραβάσεις από τις οποίες 795 σε βαθμό πλημμελήματος. Τροχαία Αττικής

Οι περισσότερες παραβάσεις (1.913) αφορούσαν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και ακολουθούν 913 κλήσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 562 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 345 παραβάσεις για για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, από τις οποίες οι 60 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 254 κλήσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 187 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 34 κλήσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Παράλληλα τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 592 τροχαία ατυχήματα με 673 παθόντες ενώ 12 συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο

Ειδικότερα τον μήνα Νοέμβριο σημειώθηκαν 12 θανατηφόρα με 12 νεκρούς, 14 σοβαρά με 15 σοβαρά τραυματίες και 566 ελαφρά με 646 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση με παραβατικότητα και χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των μηχανών επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Τροχαία Αττικής

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 20.253 παραβάσεις από τις οποίες 795 σε βαθμό πλημμελήματος.

Η Τροχαία Αττικής επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments