Πολιτική

Γαϊτάνης: Τι λέει για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Γαϊτάνης: Τι λέει για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού
Γαϊτάνης: Η προσπάθεια είναι διαρκής και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση.

«Σήμερα τιμούμε τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού. Είναι χρέος μας απέναντι στην ιστορία και τις ανθρώπινες αξίες, να θυμόμαστε και να φωτίζουμε αυτά τα εγκλήματα, αλλά και να καταδικάζουμε όσους τα διέπραξαν. Ας μην ξεχνάμε πως στη χώρα μας οι υμνητές του ναζισμού έχουν καταδικασθεί πολιτικά και ποινικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού.

Στη δήλωσή του ο κ. Γαϊτάνης επισημαίνει επίσης ότι «πέρα από τη διάσωση της ιστορικής μνήμης, η χρήση του ορθού πολιτικού λόγου, η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, η καταδίκη της βίας, η καταπολέμηση των ανισοτήτων, η αναβάθμιση της Παιδεία αλλά και η εφαρμογή του κράτους Δικαίου είναι τα δικά μας όπλα ώστε ποτέ ξανά η ανθρωπότητα να μη ζήσει τέτοια γεγονότα. Η προσπάθεια είναι διαρκής και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση».

Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού (International Day Against Fascism and Antisemitism) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε με κρατική καθοδήγηση στη ναζιστική Γερμανία του 1938.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, όπως έμεινε στην ιστορία, ήταν το πρώτο βήμα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το εβραϊκό Ολοκαύτωμα. Παράλληλα, η μέρα είναι αφιερωμένη στην καταδίκη του νεοναζισμού και του ρατσισμού.

Η Διεθνής Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού γιορτάζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και με πρωτοβουλία της οργάνωσης-ομπρέλα «Ενωμένοι για τη διαπολιτισμική δράση» (UNITED for Intercultural Action), που συσπειρώνει στους κόλπους της αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, τσιγγάνικες και εβραϊκές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments