Διεθνή

Σιγκαπούρη: Τέσσερα λιοντάρια θετικά στον κορωνοϊό

Σιγκαπούρη: Τέσσερα λιοντάρια θετικά στον κορωνοϊό
Σιγκαπούρη: Τέσσερα λιοντάρια θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν σε ζωολογικό κήπο, αφού μολύνθηκαν από το προσωπικό του πάρκου.

Σε ζωολογικό κήπο στη Σιγκαπούρη βρέθηκαν τέσσερα λιοντάρια θετικά στον κορωνοϊό, αφού μολύνθηκαν από το προσωπικό του πάρκου και εμφανίζουν τα συμπτώματα όπως βήχας και φτέρνισμα, αυτό το Σαββατοκύριακο, γεγονός που ώθησε τους φύλακες του πάρκου να τα υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ.

“Όλα τα λιοντάρια είναι ζωηρά και ενεργητικά”, δήλωσε η Σόνια Λουζ της εταιρείας Mandai Wildlife Group που διαχειρίζεται το πάρκο. “Αναμένουμε ότι θα αναρρώσουν με την παροχή βοηθητικής θεραπείας”, πρόσθεσε.
Σιγκαπούρη
Τα λιοντάρια που έχουν μολυνθεί από covid-19 καθώς και άλλα πέντε αιλουροειδή που ζουν στο Night Safari Park της Σιγκαπούρης έχουν τεθεί σε απομόνωση, ανακοίνωσε η κυβερνητική κτηνιατρική υπηρεσία. Τρεις φύλακες του ζωολογικού πάρκου στη Σιγκαπούρη επίσης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ ένα λιοντάρι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Night Safari, αρρώστησε και οι αρχές ζήτησαν να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό. Το πάρκο παραμένει ανοικτό, όπως και ο ζωολογικός κήπος, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο θεωρείται μηδαμινός.

Σιγκαπούρη

Λιοντάρια, τίγρεις και γορίλες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό σε αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους, όπως και γάτες και σκύλοι

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επιβεβαιώνεται η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού από τον άνθρωπο σε ζώα, όπως γάτες, σκύλοι, μινγκ, λιοντάρια και τίγρεις, ενώ την ίδια στιγμή εξετάζονται τυχόν παρενέργειες και σε άλλα είδη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουίνοβιτς. Σημειώνεται ότι ο ΠΟΥ εργάζεται σταθερά πάνω στη μελέτη του κορωνοϊού, καθώς πρόσφατα εξέδωσε το πόρισμα της προέλευσης του ιού.

«Η νόσος του κορωνοϊού εξαπλώνεται κυρίως μέσω μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν και τη μετάδοση από άνθρωπο σε ζώο, καθώς πρόκειται για ζωονοσογόνο ιό», τόνισε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουίνοβιτς. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι πρόκειται υπάρχει ένας ακόμα «ενδιάμεσος μεταδότης» που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments