Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την Ελλάδα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ενημέρωση των πολιτών από τους λοιμωξιολόγους. Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Να θυμίσουμε πως σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.801 νέες λοιμώξεις, εκ των οποίων 1.629 εντοπίστηκαν στην Αττική και 1.154 στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τι ισχύει με τα ενεργά κρούσματα

Το λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα: «Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ. Τα τμήματα Covid που λειτουργούν σημαίνει ακόμα και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς… Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε την πανδημία. Κι αυτό σημαίνει κρατάμε τα μέτρα, δεν είμαστε χαλαροί, γιατί γύρω μας δεν είναι χαλαρά τα πράγματα”.

Στην αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊού, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια» τόνισε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας βρίσκεται μέσα στο 4ο κύμα.

Κορωνοϊός ενημέρωση

Παράλληλα, εξήγησε πως την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε 50% αύξηση κρουσμάτων, ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 47.000. Όπως εξήγησε, ένα στα τέσσερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και πρόσθεσε πως είναι στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια, καθώς και ότι η θνητότητα στους εμβολιασμένους είναι στο 0,4%. . Ακόμα, υπογράμμισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ αυτή τη στιγμή και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι οι διαγνώσεις παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 5% και στην Ευρώπη το ποσοστό άγγιξε το 15%. Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία, υπάρχει σημαντική επιδείνωση. Ωστόσο υπάρχει και σημαντική αύξηση των τεστ. Επιδείνωση κατά 13% υπάρχει και στον δείκτη των θανάτων. Κατά 5% αυξήθηκαν οι νοσηλείες στη ΜΕΘ. Όσο βαθαίνει ο χειμώνας, η διαφοροποίηση μεταξύ κρατών με υψηλά και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θα αυξάνεται. «Σπεύδουμε να εμβολιαστούμε», ήταν το μήνυμά του.

Δείτε την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments