Οικονομία

Τζεντιλόνι: Η ελληνική οικονομία θα είναι ισχυρή και για το 2022

Τζεντιλόνι: Η ελληνική οικονομία θα είναι ισχυρή και για το 2022
Τζεντιλόνι: Την πορεία της ελληνικής οικονομίας κλήθηκε να σχολιάσει ο επίτροπος Οικονομίας κ. Παόλο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022».

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας κλήθηκε να σχολιάσει ο επίτροπος Οικονομίας κ. Παόλο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022».

Αναφορικά με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οικονομίας ο κ. Τζεντιλόνι δήλωσε ότι συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες ενώ αναφορικά με τη ζήτηση εξήρε την ιδιωτική κατανάλωση και τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου και υπογράμμισε την «πολύ καλή ανάκαμψη στον τουρισμό» που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία.

Τι ανέφερε για τον πληθωρισμό

Σε σχέση με τον πληθωρισμό, είπε ότι το επίπεδό του είναι πολύ διαφοροποιημένο μεταξύ των κρατών-μελών και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί το 2022, φθάνοντας στο 1% (έναντι 2,4% στην ευρωζώνη) και προβλέπεται να υποχωρήσει στο 0,4% το 2023 (έναντι 1,4% στην ευρωζώνη), καθώς οι τιμές της ενέργειας αναμένεται να μειωθούν σταδιακά.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη 7,1 % για την ελληνική οικονομία

Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για το 2021 όσο και για το 2022. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρή ανάπτυξη 7,1% το 2021 και 5,2% το 2022, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις φθινοπωρινές οικονομικές της προβλέψεις, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2021, σε σύγκριση με αυτές του Ιουλίου (4,3%) και ελαφρώς προς τα κάτω για το 2022 (6%).

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κέρδισε δυναμική το 2021

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η ελληνική οικονομία ανέκαμψε σημαντικά κατά 3,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πραγματικό ΑΕΠ έφτασε στα προπανδημικά επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Η ανάκαμψη οφείλεται στην εγχώρια ζήτηση, ιδίως στις επενδύσεις, και στη συσσώρευση αποθεμάτων, ενώ η συνεχιζόμενη δημοσιονομική τόνωση διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments