Πολιτισμός

Banksy: Κατέστρεψαν αυθεντικό πίνακά του για τις ανάγκες σειράς

Banksy: Κατέστρεψαν αυθεντικό πίνακά του για τις ανάγκες σειράς
Banksy: Το συμβάν έγινε τα γυρίσματα της σειράς The Outlaws του BBC.

Ένας από τους διάσημους και πολυαγαπημένους αρουραίους του Banksy, τους οποίους συχνά-πυκνά φροντίζει να “σκορπίζει” στους δρόμους ως αποτέλεσμα έμπνευσης και δημιουργίας, έκανε… φτερά.

Υπενθυμίζεται πως το μισοκατεστραμμένο έργο γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι», πουλήθηκε για 21,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αρουραίος που κοσμεί τοίχο σε δρόμο του Μπρίστολ “χάθηκε” για τις ανάγκες της σειράς του BBC, όταν στο τελευταίο επεισόδιο, ο γνωστός και έμπειρος ηθοποιός Christopher Walken έβαζε πάνω από το έργο του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Όλα εκτυλίσσονται στο Μπρίστολ, την ιδιαίτερη πατρίδα του Banksy, όπου ο βετεράνος του Χόλιγουντ, σε ρόλο μέλους μίας συμμορίας νεαρών που “καθαρίζουν” τους γεμάτους με γκράφιτι τοίχους για να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες, βάφει τον τοίχο, αγνοώντας σε ποιον ανήκε και τι απεικόνιζε. Όταν ρωτά τον προϊστάμενό του αν πρέπει να τον βάζει ή όχι, εκείνος τον αγνοεί, μαζί και το γεγονός ότι πρόκειται για έργο τέχνης του Banksy.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο τέλος του Outlaws ήταν αυθεντικό έργο του Banksy και ότι ο Christopher Walken ζωγράφισε πάνω σε αυτό στη διάρκεια των γυρισμάτων καταστρέφοντάς το”, ανέφερε εκπρόσωπος της σειράς.

Τι γνώμη έχει ο ίδιος ο Banksy γι’ αυτό όμως; Όπως αναφέρει το BBC, όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεσή του. Μπορεί, λοιπόν, οι πίνακές του να μην δημοπρατούνται εύκολα, ή όταν δημοπρατούνται, να αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια όπως στην περίπτωση του “Love In The Bin”, αλλά χαρίζονται για τις ανάγκες μίας σειράς.

Banksy: «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι» πουλήθηκε για 21,8 εκατομμύρια ευρώ

Το μισοκατεστραμμένο έργο γκράφιτι του Βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy «Το Κορίτσι με το Μπαλόνι», (The Balloon Girl), ένα από τα πιο γνωστά έργα του, η αυτοκαταστροφή του οποίου κατά τη διάρκεια της πώλησής του σε δημοπρασία το 2018 είχε προκαλέσει πάταγο, πωλήθηκε εχθές σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο αντί σχεδόν 21,8 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια νέα τιμή ρεκόρ για έργο του Βρετανού καλλιτέχνη και τριπλάσια της υψηλότερης εκτιμώμενης τιμής πώλησης. Banksy

Η τιμή πώλησης του έργου που μετονομάσθηκε «Η Αγάπη είναι στον Κάδο» (Love is in the Bin) ξεπέρασε εκείνη που έπιασε τον περασμένο Μάρτιο το «Game Changer», έργο του Banksy προς τιμήν του νοσηλευτικού προσωπικού στον καιρό της πανδημίας που πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christies έναντι 19,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα εκείνα δόθηκαν στο βρετανικό κρατικό σύστημα υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments