Ελλάδα

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Σύγκρουση νεκροφόρας με αυτοκίνητο

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Σύγκρουση νεκροφόρας με αυτοκίνητο
Τροχαίο στη Μεσσηνία: Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, όταν νεκροφόρα συγκρούστηκε με Ι.Χ. κλούβα.

Τροχαίο στην Μεσσηνία σημειώθηκε την Τετάρτη με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στην επαρχιακή οδό Γαργαλιάνοι – Ρωμανός στο ύψος της Αγίας Παρασκευής όταν νεκροφόρα συγκρούστηκε με Ι.Χ. κλούβα. Να θυμίσουμε ότι είχε γίνει πρόσφατα ακόμα ένα τροχαίο στην Λάρισα με έναν νεκρό 40χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά ο οδηγός της νεκροφόρας και ο οδηγός του ΙΧ οχήματος, αλλά και 2 ακόμα εργάτες που επέβαιναν στην κλούβα. Όλοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Επίσης, ο οδηγός του ΙΧ διακομίζεται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το περιστατικό

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν νεκροφόρα με κατεύθυνση προς την Πύλο συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο κλούβα, που βγήκε από παρακείμενο δρόμο, στην επαρχιακή οδό Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροφόρα πήγαινε σε κηδεία που θα τελούνταν μεταφέροντας σορό νεκρού. Για το λόγο αυτό στο σημείο της σύγκρουσης έσπευσε άλλη νεκροφόρα από το γραφείο κηδειών μετά το συμβάν για την παραλαβή και μεταφορά της σορού.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο – κλούβα, έφερε τρέλειρ φορτωμένο με ραβδιστικό μηχάνημα και εργαλεία ελαιοσυγκομιδής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την Π.Υ. Γαργαλιάνων για απεγκλωβισμό των τραυματιών και περιπολικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων.

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments