Ελλάδα

Νέα μέτρα: Πού θα μπαίνουν και που όχι οι ανεμβολίαστοι

Νέα μέτρα: Πού θα μπαίνουν και που όχι οι ανεμβολίαστοι
Νέα μέτρα: Μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνει ένα ιδιότυπο lockdown μόνο για ανεμβολίαστους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, την Δευτέρα πρόκειται να ισχύσουν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν θα μπαίνει ανεμβολίαστος σε άλλη κλειστή αίθουσα πέραν της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, από Δευτέρα πρόκειται να απαγορευτεί στους ανεμβολίαστους η είσοδος στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια, αλλά και στα γήπεδα.

Μόνο στις εκκλησίες με επίδειξη τεστ

Με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ, θα μπορούν να μπουν στις εκκλησίες, στα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τους ανοιχτούς χώρους εστίασης, ενώ θα είναι επίσης απαραίτητο για τις υπεραστικές μετακινήσεις τους, για τον χώρο εργασίας τους – σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- καθώς και για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τέλος, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν… ελεύθερη είσοδο -όπως ίσχυε μέχρι τώρα- στα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, στα φαρμακεία, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να τονιστεί ότι τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν για τους ενήλικους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Για τους ανήλικους από 4 έως 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη self-test.

Ελεύθερα σε super market και φαρμακεία

Όπως φαίνεται, ελεύθερη είναι η πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων -πάντοτε με τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και χρήση μάσκας- σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και μέσα μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, να πάνε στη δουλειά τους και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ.

Για τους εμβολιασμένους, αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πως θα μπαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες

Στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε, περιλαμβάνονται και οι περιορισμοί που προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments