Ελλάδα

Στάση εργασίας: Χωρίς Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ για τρεις ώρες αύριο

Στάση εργασίας: Χωρίς Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ για τρεις ώρες αύριο
Στάση εργασίας: Δείτε ποιες ώρες θα πραγματοποιηθεί.

Στάση εργασίας μεταξύ 11:00 π.μ. – 14:00 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Όπως εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ αυτο θα γίνει προκειμένου οι συνάδελφοι του εκλιπόντος εργοδηγού της εταιρείας να παραβρεθούν στην κηδεία του. Να σημειωθεί πως για σήμερα κηρύχθηκε 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας: Η ανακοίνωση των σωματείων

Με σεβασμό και οδύνη στεκόμαστε μπροστά στον αδικοχαμένο συνάδελφο Πέτρο Γιάμαλη, που έφυγε από κοντά μας σε ώρα εργασίας, στο δίκτυο της Γραμμής 1. Όλοι οι συνάδελφοι του θα τον αποχαιρετήσουμε, την Παρασκευή 19/11/2021, στις 12:30 το μεσημέρι στο Γ΄ νεκροταφείο Αθηνών. Για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Πέτρο πραγματοποιούμε την Παρασκευή 19/11/2021 τρίωρη Απεργία από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00. Στάση εργασίας

Οι εργαζόμενοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Πέτρο και δεσμεύονται ότι θα αγωνιστούν για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του. Για να είναι ο τελευταίος συνάδελφος που θρηνούμε, ως θύμα στον εργασιακό χώρο του.

Οι Διοικήσεις

Πως έγινε το δυστύχημα

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εργατικό δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, μεταξύ του σταθμού Αττικής και Αγίου Νικολάου, όταν το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό εργολαβικό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, και το οποίο έκανε τη διαδρομή Κηφισιά – Πειραιάς κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Απεργία

Μέσα στο μηχάνημα βρισκόντουσαν 5 εργαζόμενοι που πήδηξαν στις ράγες, με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, δύο Έλληνες κι ένας Ολλανδός μέλη του συνεργείου, οι οποίοι διακομίστηκαν στο «Γεννηματάς», όπου τελικά ο ένας από τους Έλληνες κατέληξε.

Οι πέντε εργάτες, που επέβαιναν στο μηχάνημα, αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει την ζωή του ένας 41χρονος εργάτης και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Χαιρέτας διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ,  το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments