Οικονομία

Σταϊκούρας: Χωρίς εκπλήξεις ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στη Βουλή

Σταϊκούρας: Χωρίς εκπλήξεις ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στη Βουλή
Σταϊκούρας: Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να κατατεθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο Euro2day ο υπουργός Οικονομικών «τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί», επομένως ο προϋπολογισμός δεν θα ενσωματώνει τίποτα περισσότερο από όσα έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Αργεί ο νέος ΕΝΦΙΑ – Πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα: «Δεν θα έχουμε αποκαλυπτήρια με τον προϋπολογισμό, θα έχετε μια εικόνα ενός ΕΝΦΙΑ ο οποίος δεν θα είναι αυξημένος το 2022, τουναντίον επιδιώκουμε να υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για μια λελογισμένη μείωση, όχι με την έννοια του ποσοστού μεσοσταθμικά 8% οριζόντια, γιατί είμαστε στη φάση που έχουν ενσωματωθεί οι αντικειμενικές αξίες και πρέπει να δούμε πώς θα προσαρμοστούν οι συντελεστές στα περισσότερα νοικοκυριά. Αυτό που έχουμε πει στη ΔΕΘ φέτος και ισχύει, είναι ότι στόχος είναι το 2022 τα περισσότερα νοικοκυριά να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με αυτά που πλήρωναν την τελευταία διετία.

Ο συμπληρωματικός φόρος ενσωματώνεται στον κύριο φόρο αλλά δεν σημαίνει ότι μηδενίζεται, το συνολικό αποτέλεσμα επιδιώκουμε να είναι το ίδιο ή και λίγο χαμηλότερα από το 2021 και είμαστε στη διαδικασία να δούμε πώς θα γίνει αυτή η κατανομή στα νοικοκυριά. Εκτιμώ ότι η άσκηση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, προσδοκούμε να έχουμε νομοθετήσει στις αρχές του 2022, ώστε ο νέος ΕΝΦΙΑ να ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022 και οι πολίτες να πληρώσουν τον ίδιο ή μικρότερο ΕΝΦΙΑ σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments