Αθλητισμός

Τέλος από τον Ολυμπιακό

Τέλος από τον Ολυμπιακό
Ολυμπιακός: Ο τεχνικός του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο αποχωρεί από την ομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τον Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο. Όπως όλα δείχνουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ γυναικών αναλαμβάνει ο Κάρλο Παρίσι, ο οποίος διαθέτει αρκετή εμπειρία, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Κασαλματζιόρε, ενώ έχει κατακτήσει και χρυσό μετάλλιο στο European League με την Εθνική Τσεχίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κουβανός προπονητής είχε αναλάβει φέτος την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ γυναικών του πειραϊκού συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Κουβανό προπονητή Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο και του εύχεται καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

Λίγα λόγια για τον Κουτίνιο

Ο Gil Ferrer Cutino, γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1971 και είναι επίσης κάτοχος Γερμανικού διαβατηρίου. Ο πρώην, πλέον τεχνικός του Ολυμπιακού, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Γερμανία με την Köpenicker SC Berlin (2011/12-2012/13) και στη συνέχεια εργάστηκε στις Allianz MTV Stuttgart (2013/14) και Men VC Olympia Berlin (2013/14).

Το 2014 ανέλαβε καθήκοντα β’ προπονητή στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Ως βοηθός προπονητή συνέχισε την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, με τη Vakifbank (2014-2015) και τη διετία 2015-2017 δούλεψε με τον ίδιο ρόλο στην Εθνική Ολλανδίας.

Από το 2015 μέχρι το 2018, μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Volero Zurich στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή και από εκεί συνέχισε στη Γαλλία με τη Volero Le Cannet (2018/19-2019/20). Την τελευταία σεζόν (2020/21) επέστρεψε στη Γερμανία για να αναλάβει τον Ιανουάριο την τεχνική καθοδήγηση της Schwarz-Weiss Erfurt, η οποία είχε χαμηλό μπάτζετ και τερμάτισε τελευταία, χωρίς νίκη επι της θητείας του.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας ο Gil Ferrer Cutino, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους τεχνικούς του Ευρωπαϊκού βόλεϊ και συγκεκριμένα τους Giovanni Guidetti, Zoran Terzić, Lorenzo Micelli, Jamie Morrison και Avital Selinger.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments