Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 3400 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 3400 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας
ΟΑΕΔ: Ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 13:00 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 13:00 από τον ΟΑΕΔ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για τις θέσεις του 1ου κύκλου ορίζεται η Παρασκευή 19η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 20η Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι 3.400 θέσεις της δράσης κατανέμονται, ανά Περιφέρεια, ως εξής:

  • 2.600 θέσεις για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας
  • 800 θέσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσο

Σε ποιους απευθύνεται η δράση

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας, Καλαμάτας και Σπάρτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά). Εφόσον ο αριθμός του προσωπικού κατά την ημερομηνία έναρξης του ελεγχόμενου τριμήνου είναι ίδιος και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης- ανεξάρτητα εάν στο διάστημα αυτό υπάρχουν μεταβολές του προσωπικού – είναι δυνατή η ένταξη της επιχείρησης στη δράση. ΟΑΕΔ

Ξεκινά και πρόγραμμα για 2.000 ανέργους

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 13:00 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).

Για τα υπόλοιπα προγράμματα που συμπληρώνουν το κοινωνικό πακέτο θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες. Το κοινωνικό πακέτο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο της μέριμνας να μην υπάρξει κενό στην απασχόληση έως την πλήρη ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης που θα κινητοποιήσουν κονδύλια άνω των 5 δις. ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για της λιγνιτικές περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments