Οικονομία

Σκρέκας: 1,6 δισ. ευρώ τα έργα για τα αρδευτικά συστήματα μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα

Σκρέκας: 1,6 δισ. ευρώ τα έργα για τα αρδευτικά συστήματα μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα
Σκρέκας: Για τα αρδευτικά έργα συνολικής αξίας 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τα αρδευτικά έργα συνολικής αξίας 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε στις μέρες μας ότι η σημασία των υδάτινων πόρων ως προς το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την οικονομία είναι πολυδιάστατη. Η δε πρόκληση της κλιματικής αλλαγής συντελεί σημαντικά στην ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση τους. Συνεπώς η εύλογη η προνοητική αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων καθίσταται αναγκαία όσο ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας σε ημερίδα με θέμα «Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Ποιες οι δράσεις του υπουργείου

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα πρώτα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών όλων των υδατικών διαμερισμάτων της χώρας. Παράλληλα μίλησε για μέτρα που αφορούν την στήριξη της αγροτικής οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του υπουργείου για την προσαρμογή της Ελλάδας και του αγροτικού τομέα στην κλιματική αλλαγή.

Όπως τόνισε ο υπουργός στις δράσεις περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων των θεσσαλικών ποταμών για την κάλυψη του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν αρδευτικά συστήματα μεγάλης κλίμακας σε όλη την επικράτεια με προϋπολογισμό κατασκευής 1,6 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments