Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων
Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται.

O Θανάσης Εξαδάκτυλος μίλησε σε συνέντευξη του για την έκρηξη θανάτων και διασωληνωμένων που έδειξε η σημερινή έκθεση (22/11) του ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 7.287 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.711 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.149 νέες λοιμώξεις. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε «Ζούμε σε μία χρονική στιγμή που ο ιός βρίσκεται παντού. Πρέπει να προσέχουμε άπαντες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν το 95% των διασωληνωμένων και το μεγαλύτερου ποσοστού των θανάτων».

“Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να περιοριστεί η διασπορά”

«Σύμφωνα με τα μοντέλα που είχαμε υπόψιν μας, περιμέναμε 600 διασωληνωμενους στα τέλη Νοεμβρίου και ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως οι δυνατότητες της χώρας ως προς τη διαθεσιμότητα κρεβατιών δεν είναι απεριόριστες, καθώς δεν είναι υπάρχουν και άλλες νόσοι εκτός του covid. «Θα πρέπει να βρούμε τρόπο για να περιοριστεί η διασπορά», τόνισε.

Σχετικά με την ανοσία της αγέλης

Όσον αφορά στην ανοσία της αγέλης, ο ιατρός συμφώνησε πως κάποια στιγμή τα κρούσματα κοροναϊού θα αφορούν «συναχωμένους», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα υπό συγκεκριμένους όρους: «Δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες. Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι την ίδια στιγμή» ανέφερε, ενώ είπε ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που θα πρέπει να ανανεώνεται η άμυνα των ήδη εμβολιασμένων.

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους ξεκαθάρισε πως θα τους πείσει η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος» εξηγώντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να μιλάμε ωμά.

Επίσης για τις περιπτώσεις υγειονομικών και γιατρών που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τόνισε ότι τα πειθαρχικά του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments