Αθλητισμός

Ντινάμο – Μπάγερν 1-2: Πρώτη στον όμιλο με ρεκόρ Λεβαντόβσκι

Ντινάμο – Μπάγερν 1-2: Πρώτη στον όμιλο με ρεκόρ Λεβαντόβσκι
Ντινάμο - Μπάγερν 1-2: Η Μπάγερν κατάφερε να έρθει πρώτη στον 6ο όμιλο του Champions League ύστερα από τη νίκη της στο Κίεβο.

Ντιναμό και Μπάγερν έδωσαν την μάχη τους για την 5η αγωνιστική του 6ου Ομίλου του Champions League.  Η Μπάγερν επικράτησε και της Ντινάμο με 2-1 στο χιονισμένο Κίεβο και “κλείδωσε” και την πρωτιά, αφήνοντας τους Ουκρανούς στην τελευταία θέση.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βαυαροί παρατάχθηκαν με μόλις 17 παίκτες στον αγώνα, αφού πέραν των γνωστών προβλημάτων είχαν και πέντε ανεμβολίαστους παίκτες σε καραντίνα, πρόβλημα που αναμένεται να λυθεί σύντομα με το διαφαινόμενο εμβολιασμό τους.

Οι φάσεις του αγώνα

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι βρέθηκε κανονικά στην κορυφή της επίθεσης και με ανάποδο “ψαλίδι” στο 14′ έφτασε τα εννέα σερί παιχνίδια με γκολ στη διοργάνωση. Με ένα φανταστικό, αριστοτεχνικό ανάποδο ψαλίδι αφού η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον αέρα έπειτα από κόντρα σε αμυντικό, ο σούπερ Λεβαντόφσκι «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Μπούστσαν και συνέχισε να πετυχαίνει μοναδικές επιδόσεις, με το ένατο φετινό του τέρμα.

Τη σκυτάλη πήρε ο Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 42’ για το 2-0, μετά από επίδειξη ευφυΐας και μια καταπληκτική προσποίηση του Τόμας Μίλερ που έβγαλε τον Γάλλο εξτρέμ προ του Ουκρανού κίπερ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, πέτυχε το πρώτο της γκολ στον όμιλο με τον Γκάρμας (70’) και δοκίμασε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τον Μάνουελ Νόιερ ο οποίος ξέχωρα από το… τσαφ του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικός με τις επεμβάσεις του ιδίως στο 47’ και το 74’. Ωστόσο, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους, σφραγίζοντας το 5Χ5 της ομάδας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και αφήνοντας μόνο με μαθηματικές ελπίδες τους Ουκρανούς για κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Οι συνθέσεις

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούστσαν, Κετζιόρα (76′ Καραβάεφ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μπουγιάλσκι, Ντε Πένα (46′ Γκάρμας), Σκούριν (46′ Βιτίνιο)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού (85′ Τίλμαν), Ερναντέζ (46′ Σαρ), Ντέιβις, Τολισό, Γκορέτσκα, Κομάν (67′ Ρόκα), Μίλερ, Σανέ (88′ Ρίτσαρντς), Λεβαντόβσκι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments