Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη του – Εντός Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης

Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη του – Εντός Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης
Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον 47χρονο ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε καρκινοπαθείς.

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τον 47χρονο «ψευτογιατρού» ή αλλιώς όπως τον αποκαλούν «Dr Kontos», ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε καρκινοπαθείς πείθοντάς τους με τον δικό του τρόπο να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσαν από το ιατρικό επιτελείο και να αγοράζουν δικά του βότανα και σκευάσματα ώστε να θεραπευτούν από την ασθένεια. Ο Ψευτογιατρός δεν παραβρέθηκε στη δίκη.

Η δίκη άρχισε στις 12 Νοεμβρίου σε ένα κατάμεστο ακροατήριο από συγγενείς καρκινοπαθών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, αλλά και ασθενείς που αρχικά εμπιστεύτηκαν τις «θεραπείες» του 47χρονου κατηγορούμενου, αλλά στη συνέχεια αντιλήφθηκαν την απάτη και προτίμησαν να συνεχίσουν τη θεραπευτική αγωγή από το ιατρικό επιτελείο.

Ψευτογιατρός

Δεν δήλωσε παρουσία  στη δίκη λόγω ασθένειας ο Dr. Kontos

Ο 47χρονος «ψευτογιατρός» δεν δήλωσε παρουσία  στο δικαστήριο δηλώνοντας ασθένεια και παρέμεινε στο Κορυδαλλό.  Ο 47χρονος απατεώνας αντιμετωπίζει ένα βαρύ κατηγορητήριο για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, απάτες, πλαστογραφία, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος κ.α. Μαζί του ως συνεργοί δικάζονται 16 άτομα, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός – γιατρός στο επάγγελμα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων και η νομιμοποίηση των παραστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή). Ψευτογιατρός

Ζητήθηκε η αλλαγή της αίθουσας λόγω μεγάλης προσέλευσης

Υπ’ όψιν της έδρας τέθηκε το ζήτημα αλλαγής της αίθουσας, καθώς, όπως επεσήμαναν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, η χωρητικότητα δεν είναι εκείνη που να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Η πρόεδρος πάντως έδωσε τις επόμενες δικασίμους στην ίδια αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε άλλη μεγαλύτερη για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Στη δίκη υπήρξε τεράστιο αριθμό προσέλευσης και από θύματα εξαπάτησης αλλά και από μάρτυρες κατάθεδης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν καθώς μέσα στον Δεκέμβριο λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments