Ελλάδα

Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός
Καπραβέλος: «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής».

Στις εξαντλητικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από την πανδημία του κορωνοϊού και τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα μίλησε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, εκλιπαρώντας να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», μεταξύ άλλων άφησε να εννοηθεί «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε». Καπραβέλος

«Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών»

Με τις προβλέψεις που κάνει ο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος οι πάνω από 60 ετών που δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύει η ζωή τους αλλά και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών» είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικό στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.

Γιατρός λιποθύμησε στο Παπανικολάου από υπερκόπωση

Την ασφυκτική πίεση που δέχεται το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εξομολογήθηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ.  Νίκος Καπραβέλος. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως υγειονομικός στο νοσοκομείο Παπανικολάου έχασε τις αισθήσεις της, λόγω υπερκόπωσης. Ο γιατρός  θέλησε να τονίσει την αφόρητη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς πολλοί γιατροί, όπως είπε εργάζονται χωρίς άδειες, παίρνοντας ελάχιστα ρεπό.

Καπραβέλος

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε για τη χειρούργο πως μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Επεσήμανε πως εργαζόταν από το πρωί σε μονάδα COVID, παρότι δεν είναι στο γνωστικό της αντικείμενο. και συμπλήρωσε πως ”είναι μεγάλη η εξουθένωση του προσωπικού” υποστήριξε και προειδοποίησε πως είναι ”έξω από τα όρια”.

“Άδειες δεν δίδονται και τα ρεπό βγαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί δεν υπάρχει προσωπικό” είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, δήλωσε πολύ απογοητευμένος γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εγκρίνει κανένα κονδύλι για να δοθεί ένα πριμ στο προσωπικό, και ειδικά στους νοσηλευτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments