Ελλάδα

Κυψέλη: Νεκρή η 23χρονη αγνοούμενη έγκυος

Κυψέλη: Νεκρή η 23χρονη αγνοούμενη έγκυος
Κυψέλη: Η Φωτεινή Μπακογιώργου βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές νεκρή, ενώ η σορός εντοπίστηκε σε ένα δρόμο κοντά στο σπίτι της.

Συναγερμός είχε σημάνει στις Αρχές μετά την εξαφάνιση 23χρονης κοπέλας από την Κυψέλη. Για την εξαφάνιση της είχε εκδοθεί Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Παρόλα αυτά, η άτυχη κοπέλα βρέθηκε νεκρή με την σορό της να εντοπίζεται κοντά στο σπίτι της. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου ένα μήνα στα αζήτητα βρισκόταν η νεαρή έγκυος και μητέρα τριών παιδιών που είχε εξαφανιστεί στην Κυψέλη.  Δεν έφτανε που είχαν την άτυχη γυναίκα τόσο καιρό στο ψυγείο ενός νοσοκομείου, την έθαψαν ως άγνωστη μαζί με το αγέννητο παιδί της τη στιγμή που η οικογένεια της και το «Τούνελ» την αναζητούσαν μετά το «Missing Alert» που σήμανε!

Το περιστατικό

Η Φωτεινή Μπακογιώργου 23 χρόνων, που ήταν έγκυος περίπου έξι μηνών βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα της εξαφάνισής της. Η σορός της εντοπίστηκε σε ένα δρόμο κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη. Τόσο η εξαφάνιση όσο και ο θάνατός της εγείρουν ερωτήματα, καθώς στο «Τούνελ» έφτασαν σοβαρές καταγγελίες για κακοποίησή της από την γυναίκα που την φιλοξενούσε.

Στην εκπομπή της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου η Άγκυ Ξενάκου, ψυχολόγος στο «Missing Alert», που έχει σημάνει για τη μητέρα, είχε αναφερθεί στις καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών της και της ιδίας. Είχε εκφράσει την ανησυχία της, λέγοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας σχετικά.

«Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε λάβει στο “Χαμόγελο του Παιδιού” αναφορές για κακοποίηση των τριών ανήλικων παιδιών της, όχι από την ίδια, αλλά από τρίτα άτομα. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων και βάσει κοινωνικής έρευνας, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικία τους».

Άλλη μία εξαιρετικά τραγική στιγμή για τις αρμόδιες αρχές που δεν κατάφεραν πάλι να συντονιστούν για να βρουν έναν συνάνθρωπό μας που είχε την ατυχία να πεθάνει στην Αθήνα χωρίς ταυτότητα. Πριν καλά καλά η κοινωνία συνέλθει από το διπλό σοκ των αγνοούμενων συνανθρώπων μας που η εκπομπή βρήκε στα αζήτητα, δυστυχώς το κακό τρίτωσε.

 Ρέθυμνο

Παράλληλα και σε κάθε εξαφάνιση ενηλίκου πραγματοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Ενημέρωση της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή των εξειδικευμένων και εκπαιδευμένων σκυλιών της, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
  • Δημοσιοποίηση των στοιχείων του αγνοούμενο ατόμου, στo site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού (Facebook, Twitter), τα οποία έχουν τεράστια απήχηση.
  • Ενημέρωση των πολιτών που συμμετέχουν στην εφαρμογή Missing Alert App.
  • Ενεργοποίηση του μηχανισμού Missing Alert Hellas άρα και τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του αγνοούμενου ατόμου στην τηλεόραση. Κατά την ενεργοποίηση του συναγερμού ενημερώνονται οι πολίτες ότι μπορούν να καλούν στην Άμεση Δράση 100 ή «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες και για τον λόγο αυτό το Missing Alert Hellas φέρει νομίμως το σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Κοινωνική και Ψυχολογική στήριξη στο περιβάλλον του αγνοούμενου ατόμου, η οποία κρίνεται απαραίτητη κάτω από τόσο απαιτητικές και ψυχοπιεστικές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments