Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι λοιμωξιολόγοι ενημερώνουν σχετικά με την πορεία της πανδημίας.
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι λοιμωξιολόγοι ενημερώνουν σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει στην χώρα, ενώ ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 6.565 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.750 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.148 νέες λοιμώξεις.

Στην ενημέρωση συμμετέχει η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα. Τον λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα, η οποία είπε μεταξύ άλλων: “Πηγαίνουμε έγκαιρα στο γιατρό αν έχουμε συμπτώματα. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και είναι δύσκολο να γίνουν καλά…”.

Παπαευαγγέλου: “Η πληρότητα των ΜΕΘ είναι στο 88% “

Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πανδημία παρουσιάζει μία σταθεροποίηση αλλά σε υψηλά επίπεδα. Τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τις 54,000 ενώ οι θάνατοι είναι στο υψηλότερο σημείο. Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχίσει να είναι αυξημένη για τις επόμενες εβδομάδες και θα πάρει καιρό να δούμε μείωση στους θανάτους. Υψηλή θνητότητα έχουμε στις περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων ηλικιωμένων και ιδίως στις περιοχές με γηρασμένο πληθυσμό.

Αναφερόμενη επίσης στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο είπε ότι οι γιορτές επιδεινώνουν τον κίνδυνο λόγω κυρίως της αυξανόμενης κινητικότητας. Στην επικράτεια η πληρότητα σε ΜΕΘ είναι 88% καθώς έχουν προστεθεί το τελευταίο διάστημα νέες κλίνες στο δυναμικό του συστήματος υγείας.

Η εμβολιαστική κάλυψη έχει αυξηθεί μόλις 4% σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και αφορά κυρίως σε άτομα κάτω των 60 ετών. Σημαντική είναι η εμβολιαστική κάλυψη των νεότερων συμπολιτών μας, είπε η κ. Παπαευαγγέλου καθώς έτσι συμβάλουν στη μείωση της διάδοσης αλλά και της δικής τους προστασίας.

Πάνω από 7 δισ. εμβολιασμών στον κόσμο

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε για τους συμπολίτες μας που φοβούνται να εμβολιαστούν ότι έχουν γίνει πάνω από 7 δις εμβολιασμών και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο δεν είναι ούτε καινούριο ούτε πειραματικό.

Σε σχέση με τη χορήγηση της τρίτης δόσης, νέες μελέτες από το Ισραήλ δείχνουν ότι μετά από τρεις μήνες τα επίπεδα ανοσίας είναι πολύ υψηλά, γεγονός που οδηγεί επιστήμονες να εκτιμούν ότι στο μέλλον η τρίτη δόση δεν θα είναι ενισχυτική αλλά θα ενταχθεί στο αρχικό σχήμα εμβολιασμού.

Για τα Χριστούγεννα οι ειδικοί προτείνουν μέτρα αποστασιοποίηση και αύξηση εμβολιαστικής κάλυψης. Τέλος η κ. Γκάγκα επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Δείτε live την ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments