Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα
Άδωνις Γεωργιάδης: Για την οικονομία, την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και τη μετάλλαξη Όμικρον και άλλα ζητήματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την οικονομία, την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και τη μετάλλαξη Όμικρον και άλλα ζητήματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Για τα Χριστούγεννα και το αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά και σημείωσε: “«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα» ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα γενικευμένο lockdown.

Μετάλλαξη Όμικρον

«Όταν κάτι γεννιέται στον πλανήτη, δύσκολα το αποφεύγεις. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι είναι αυτό το πράγμα. Μια μετάλλαξη δεν είναι σίγουρο αν θα επικρατήσει. Φαίνεται ότι δε δείχνει να έχει προς το παρόν πολύ μεγάλη νόσηση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης

Για τη μετάλλαξη Όμικρον και την Ελλάδα

«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Για το αν εξετάζεται αύξηση των rapid test

Ο κ. Γωεργιάδης ρωτήθηκε αν υπάρχει στο τραπέζι από την κυβέρνηση αύξηση των rapid test, Πάντως, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται νέα μέτρα. «Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα. Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν.  Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments