Ειδήσεις

Παπανδρέου: Βλέπει αποτέλεσμα από το πρώτο γύρο στις εσωκομματικές εκλογές

Παπανδρέου: Βλέπει αποτέλεσμα από το πρώτο γύρο στις εσωκομματικές εκλογές
Παπανδρέου: «Όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ΝΔ»

Πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ από τον πρώτο γύρο ισχυρίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην διαδικασία.Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ενώ επεσήμανε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ δημιουργεί ανισότητες, ρίχνοντας πυρά στην κυβέρνηση πως δεν στήριξε το ΕΣΥ όσο έπρεπε και χρειαζόταν. Ανέφερε, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου ακόμα, πως θα έπρεπε να είχαν απελευθερωθεί οι πατέντες και το εμβόλιο να είχε γίνει παγκόσμιο αγαθό όπως και η κυβέρνηση να είχε κάνει μια πιο αποτελεσματική εκστρατεία εμβολιασμού. Παπανδρέου

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε με έντονο ύφος πώς η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι η μετάβαση στην πράσινη οικονομία δεν μπορεί να γίνει με επιδόματα. «Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην ποιοτική υγεία και την ποιοτική παιδεία. Έχουμε κυβερνητικό σχέδιο που θα το προωθήσουμε μετά τις εσωκομματικές εκλογές», συμπλήρωσε.

«Όπως είναι σήμερα η διάταξη στο πολιτικό σύστημα δεν βλέπω να υπάρχει η προοπτική συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στην ερώτηση με ποιον θα συνεργαστεί, με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παπανδρέου

Τι ανέφερε για την συμφωνία των Πρεσπών

Για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ, για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης έδειξε διάθεση να συζητηθεί, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πώς «θα είναι λάθος να χάσουμε αυτό το δικαίωμα. Αν δεν το είχαμε, δεν θα είχαμε βάλει την Κύπρο στην ΕΕ».

Τέλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ισχυρίστηκε πώς δεν χρειάζεται να «ξανασκαλίσουμε» το θέμα, αλλά να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. «Όσο δεν προχωράει η ευρωπαϊκή πορεία τους θα ψάχνουν προστάτη, κι αυτό θα δημιουργεί εθνοτικές συγκρούσεις και εξαρτήσεις κάτι που δεν επιθυμούμε», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments