Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι θα πληρώσουν μισό οικονομικό πέναλτι και ποιοι εξαιρούνται

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι θα πληρώσουν μισό οικονομικό πέναλτι και ποιοι εξαιρούνται
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι θα πρέπει μέχρι 16 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ.

Την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι θα πρέπει μέχρι 16 Ιανουαρίου να κλείσουν ραντεβού διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ. Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ποιοι θα πληρώσουν μισό οικονομικό πέναλτι

Το ποσό για τον πρώτο μήνα αναμένεται να είναι 50 ευρώ μιας και θα υπολογιστεί ως μισός μήνας. Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση ειδικά για τον μήνα Ιανουάριο το πρόστιμο καθορίζεται στα 50 ευρώ ενώ αν τα υπόχρεα πρόσωπα εμβολιαστούν εντός του πρώτου 15νθημέρου των επόμενων μηνών το πρόστιμο (μηνιαίο) θα μειώνεται κατά 50%.

Έτσι, όσοι από τους υπόχρεους για εμβολιασμό δεν κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50 ευρώ. 

Ποιοι εξαιρούνται

  • όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα εκατόν ογδόντα (180) ημερών από τη νόσηση και
  •  όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες άνω των 60. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, κ. Θανάσης Κοντογεώργης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχουν κλειστεί 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση από πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, όταν το προηγούμενο διάστημα ο μέσος όρος των ραντεβού δεν ξεπερνούσε τα 2.600.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments