Διεθνή

Rihanna: Ανακηρύχθηκε «Εθνική Ηρωίδα» στα Μπαρμπάντος

Rihanna: Ανακηρύχθηκε «Εθνική Ηρωίδα» στα Μπαρμπάντος
Rihanna: Κατά την τελετή απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Rihanna, ανακηρύχθηκε Εθνική Ηρωίδα από την πρωθυπουργό των Μπαρμπάντος, Mia Mottley, στην τελετή που σηματοδότησε την απόσπαση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωθυπουργός είπε στη Rihanna πως «Εκ μέρους ενός ευγνώμονα έθνους, αλλά ενός ακόμη πιο περήφανου λαού, σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τον προτεινόμενο εθνικό ήρωα των Μπαρμπάντος, την πρέσβειρα Robyn Rihanna Fenty».

«Μακάρι να συνεχίσεις να λάμπεις σαν διαμάντι και να συνεχίσεις να φέρνεις τιμή στο έθνος σου με τα λόγια σου, με τις πράξεις σου και να μας τιμάς όπου κι αν πας», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην επιτυχία της Rihanna το 2012, «Diamonds».

Η Rihanna, η οποία γεννήθηκε στα Μπαρμπάντος το 1988 ως Robyn Rihanna Fenty, είναι πλέον κάτοχος αυτού του ειδικού τίτλου, που έχει δοθεί μόνο σε 11 άτομα.

Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας είναι η δεύτερη γυναίκα.

Το 2021 ήταν μια χρονιά επιτευγμάτων για την τραγουδίστρια, η οποία τον Αύγουστο έγινε και επίσημα δισεκατομμυριούχος, καθιστώντας την μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον χώρο του θεάματος παγκοσμίως.

Το Forbes ανέφερε εκείνη την εποχή ότι η καθαρή περιουσία της Rihanna εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντας την ακριβώς πίσω από την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Λίγα λόγια για τα  Μπαρμπάντος

Η νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος  έχει έκταση 430 τ.χλμ. και πληθυσμό 287.708, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021. Πρωτεύουσα είναι η Μπρίτζταουν. Πολίτευμα της χώρας είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και αρχηγός του Κράτους είναι η Πρόεδρος που είναι σήμερα η Σάντρα Μέισον. Το 2018 η Μία Μότλεϊ ανέλαβε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Είναι ανεξάρτητο κράτος από τις 30 Νοεμβρίου του 1966. Στις 30 Νοεμβρίου 2021 ανακηρύχθηκε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Κατοικήθηκε από ανθρώπους του Καλινάγκο από τον 13ο αιώνα, και προηγουμένως από άλλους ιθαγενείς Αμερικανούς. Ισπανοί ναυτικοί κατέλαβαν τα Μπαρμπάντος στα τέλη του 15ου αιώνα και τα διεκδίκησαν. Η Πορτογαλική Αυτοκρατορία διεκδίκησε το νησί μεταξύ 1532 και 1536, αλλά αργότερα, το 1620 το εγκατέλειψε. Ένα αγγλικό πλοίο, το Olive Blossom, έφτασε στα Μπαρμπάντος στις 14 Μαΐου 1625 και οι άνδρες του κατέλαβαν το νησί. Το 1627, οι πρώτοι μόνιμοι άποικοι έφτασαν από την Αγγλία και τα Μπαρμπάντος έγιναν αγγλική και αργότερα βρετανική αποικία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η αποικία λειτουργούσε με οικονομία φυτειών, βασιζόμενη στην εργασία των σκλάβων Αφρικανών που δούλευαν στις φυτείες του νησιού. Οι σκληρές συνθήκες εργασίας των σκλάβων είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές σχεδιασμένες εξεγέρσεις σκλάβων, η μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν η εξέγερση του Μπούσα το 1816 που καταπνίχθηκε από τους Βρετανούς. Το δουλεμπόριο στο νησί συνεχίστηκε έως ότου τέθηκε εκτός νόμου από τον Νόμο για το Εμπόριο Σκλάβων του 1807, με την τελική χειραφέτηση του σκλαβωμένου πληθυσμού στα Μπαρμπάντος να λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο πέντε ετών μετά τον Νόμο κατάργησης της δουλείας του 1833.

Στις 30 Νοεμβρίου 1966, τα Μπαρμπάντος έγιναν ανεξάρτητο κράτος και βασίλειο της Κοινοπολιτείας. Τον Οκτώβριο του 2021, η Dame Sandra Mason εξελέγη από το Κοινοβούλιο η πρώτη Πρόεδρος των Μπαρμπάντος. Στις 30 Νοεμβρίου 2021, η Μέισον αντικατέστησε τη βασίλισσα της Αγγλίας ως αρχηγός του κράτους, με τα Μπαρμπάντος να μεταβαίνουν στη δημοκρατία.

Ο πληθυσμός των 287.000 κατοίκων είναι κατά κύριο λόγο αφρικανικής καταγωγής. Ενώ είναι νησί του Ατλαντικού, τα Μπαρμπάντος συνδέονται στενά με την Καραϊβική και κατατάσσονται ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments