Πολιτισμός

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση βρέθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση βρέθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Μαρέβα Μητσοτάκη: Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση βρέθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη εγκαινιάζοντας την έκθεση Θόδωρος Ράλλης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση βρέθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, εγκαινιάζοντας την έκθεση Θόδωρος Ράλλης.

Η έκθεση αποτυπώνει τη ζωή και τα έθιμα της Ελλάδας του 19ου αιώνα.  Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει τις πύλες της και με άρωμα Ελλάδος καλεί τον κόσμο της Κύπρου στον απόηχο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Μαρέβα Μητσοτάκη

Η έκθεση Θεόδωρος Ράλλης: η δική του Ελλάδα περιλαμβάνει έργα του που αποτυπώνουν την Ελλάδα της τελευταίας 25ετίας του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, τον τόπο, τους ανθρώπους, τη ζωή και τα έθιμά τους. Μία ιδιαίτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στην εικονογράφηση του πεζογραφήματος του Δημήτριου Βικέλα Λουκής Λάρας, με σχέδια που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης το 1891: ένα ειδικό ψηφιακό πρόγραμμα ετοιμάστηκε για την ενότητα αυτή.

Η έκθεση πλαισιώνεται από αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου», που απαντούν στη ζωγραφική του Ράλλη.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση προέρχονται από ελληνικές ιδιωτικές συλλογές, συλλογές ιδρυμάτων και μουσείων, μεταξύ αυτών και από την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 20 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται  μια έκθεση αφιερωμένη στην Ελλάδα του Θεόδωρου Ράλλη, του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου του 19ου αιώνα. Παρουσία ανθρώπων από το πολιτικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι έγιναν τα εγκαίνια από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε μια ανάρτηση στο instagram αναφέροντας:

«Η Λεβέντειος Πινακοθήκη με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει την έκθεση ‘Θόδωρος Ράλλης: Η δική του Ελλάδα’. Στην έκθεση αποτυπώνονται η ζωή και τα έθιμα τη Ελλάδας του 19ου αιώνα. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Αναστάση Λεβέντη, Πρόεδρο του Ιδρύματος και όλους τους συντελεστές της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Μαρέβα ΜητσοτάκηΜαρέβα Μητσοτάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments