Ελλάδα

Κρούσμα Όμικρον: Πλήρως εμβολιασμένος ο Έλληνας που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική

Κρούσμα Όμικρον: Πλήρως εμβολιασμένος ο Έλληνας που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική
Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα πιθανόν επειδή είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις και είναι σε καραντίνα

Πλήρως εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που αποτελεί το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.

Ο Ελληνας από το Γιοχάνεσμπουργκ που έφθασε στην Κρήτη απευθείας από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου, είναι εμβολιασμένος με δύο δόσεις και αυτός είναι ενδεχομένως ένας από τους λόγους που περνά τον κορωνοϊό ελαφριά.

Πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης σημείωσε πως  ο άνδρας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική και έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό. Την επόμενη μέρα είχε ήπια συμπτώματα της νόσου και κάθε ημέρα έκανε rapid test τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Στις 29 Νοεμβρίου το rapid test που έκανε ήταν θετικό, κι ο άνθρωπος έσπευσε να κάνει μοριακό τεστ. Το PCR βγήκε ύποπτο και στη συνέχεια το εργαστήριο έκανε γονιδιακό έλεγχο για τη μετάλλαξη Όμικρον και το τέστ έδειξε θετικό σήμερα το πρωί 2 Δεκεμβρίου. Ο ασθενής, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμουδάκη, η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, λόγω του ιστορικού του ταξιδιού του, από την πρώτη στιγμή η περίπτωση αυτή αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ιχνηλάτηση των επαφών του από την Πολιτική Προστασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments