Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον: Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα – Πως εντοπίστηκε

Μετάλλαξη Όμικρον: Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα – Πως εντοπίστηκε
Μετάλλαξη Όμικρον: Έφθασε και στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» για την οποία έχει σημάνει συναγερμός τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο.

Έφθασε και στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» για την οποία έχει σημάνει συναγερμός τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο.

Πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης

Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε άνδρα, ελληνικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης σημείωσε πως  ο άνδρας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου από τη Νότια Αφρική και έκανε rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό. Την επόμενη μέρα είχε ήπια συμπτώματα της νόσου και κάθε ημέρα έκανε rapid test τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Στις 29 Νοεμβρίου έγινε τεστ pcr το οποίο βγήκε ύποπτο και στη συνέχεια το εργαστήριο έκανε γονιδιακό έλεγχο  για τη μετάλλαξη Όμικρον και το τέστ έδειξε θετικό σήμερα το πρωί 2 Δεκεμβρίου. Ο ασθενής, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα η Όμικρον

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η μετάλλαξη Όμικρον, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοδόσης Ζαούτης.  Σχετικά με την μεταδοτικότητα είπε ότι στα στοιχεία δεν επαρκούν προς το παρόν και είναι λίγα αυτά που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή καθώς μεν υπάρχουν δεδομένα από τη νότια Αφρική αλλά δεν μπορούμε εύκολα να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα. Το ίδιο ισχύει όπως είπε και για τη νοσηρότητα. «Υπάρχουν κενά στις γνώσεις μας. Εκεί, περιγράφουν ένα σύνδρομο με πολύ ήπια συμπτώματα. Περιμένουμε επίσης περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα και πόση ανοσία παρέχουν. Το εμβόλιο παραμένει το κύριο όπλο που έχουμε απέναντι και σε αυτή την μετάλλαξη», επισήμανε ο κ. Ζαούτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments