Διεθνή

Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο
Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε την έναρξη υποχρεωτικού εμβολιασμού από τον Φεβρουάριο, ενώ επέβαλλε περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο ο εμβολιασμός κατα του κορωνοϊού θα είναι υποχρεωτικός. Ακόμη, επέβαλλε επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις ανακοινώσεις της Καγκελάριου, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, η οποία προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή». Μέρκελ τέλος

Σε συμφωνία με τον Όλαφ Σολτς

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του νέου καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους περιφερειακούς ηγέτες, με στόχο να υπάρξει οδικός χάρτης για τη χώρα. «Ναι» στον καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει ήδη πει ο εν αναμονή καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με Αριστερά και Φιλελεύθερους να συμφωνούν με την πρότασή του.

Επίσης, έχει ταχθεί υπέρ των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους, καθώς είπε ότι η είσοδος στο λιανεμπόριο πρέπει να επιτρέπεται μόνο στους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες Η Γερμανία αυτή τη στιγμή καταγράφει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ τα επίπεδα εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερα απ’ ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments