Πως Να

Τριχόπτωση: Πώς να την καταπολεμήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά

Τριχόπτωση: Πώς να την καταπολεμήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά
Τριχόπτωση: Απασχολεί γυναίκες και άνδρες καθημερινά, υπάρχουν όμως λύσεις γρήγορες και αποτελεσματικές για να την διώξετε από τη ζωή σας.

Η Ελίνα Παπαδημητράκη, δερματολόγος – αφροδισιολόγος απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις που ταλανίζουν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, είτε τους άνδρες είτε τις γυναίκες για την Τριχόπτωση. Αρκετοί παρατηρούν ότι χάνουν τρίχες όταν έχουν υπερβολικό άγχος στη προσωπική τους ζωή. Υπάρχουν τρόποι για το πως να την εξαφανίσετε. Τριχόπτωση

Είναι το στρες μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης;

Στο σύνολο των περιπτώσεων, το αίτιο είναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Αυτή οφείλεται σε ορμονική και γενετική διαταραχή, σε συνδυασμό με τη βιολογική ωρίμανση. Παράλληλα, όμως, επιδρούν και άλλοι παράγοντες, που επισπεύδουν τον χρόνο έναρξης του φαινομένου. Αυτοί είναι οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, οι επιβαρυντικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, το στρες, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, διάφορες παθήσεις κ.λπ.

Επιπλέον, καθώς ο μηχανισμός Τριχόπτωσης ακολουθεί μια εξελισσόμενη και σταδιακή πορεία, η αραίωση γίνεται αντιληπτή, αφού χαθεί το 50% της τριχοφυΐας. Ειδικά σε περιστατικά νεαρής ηλικίας, επειδή το φαινόμενο εμφανίζεται νωρίς, είναι πολύ πιθανόν με την πάροδο του χρόνου να εξελιχθεί σε εκτεταμένη αραίωση. Γι’ αυτό συνιστάται η ελεγχόμενη πορεία της Νεανικής Τριχόπτωσης. Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστεί την κατάλληλη χρονική στιγμή, χωρίς να χαθεί σημαντικό ποσοστό των μαλλιών και να επέλθει διαφοροποίηση στην εξωτερική εμφάνιση.

Η έγκαιρη διερεύνηση των αιτιών είναι καθοριστική, για να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία, που θα προστατέψει την υπάρχουσα τριχοφυΐα από περαιτέρω και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη αποδυνάμωση. Διότι, η αποτελεσματικότητα του θεραπευτικού προγράμματος είναι ενισχυμένη κατά την έναρξη του φαινομένου και δύναται να αποτρέψει τις μελλοντικές του επιπτώσεις.

Τριχόπτωση

Τι θεραπεία μπορούμε να κάνουμε για την Τριχόπτωση;

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσουμε από την ζωή μας τις ακραίες δίαιτες. Θα πρέπει να τρεφόμαστε σωστά υγιεινά, να έχουμε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, φρούτα, λαχανικά και θρεπτικά συστατικά.

Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η περιποίηση των μαλλιών μας, όπως το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε, πόσες μέρες την εβδομάδα λουζόμαστε, τα προϊόντα για το styling.

Τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά δημοφιλής η χρήση φυτικών ελαίων, όπως το δαφνέλαιο, τα οποία συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των μαλλιών και τη μείωση της τριχόπτωσης.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αυξηθεί και ο αριθμός των επεμβάσεων και των επεμβατικών θεραπειών για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments