Διεθνή

Γαλλία: Το Συντηρητικό κόμμα έριξε στη μάχη γυναίκα για να αντιμετωπίσει τον Μακρόν

Γαλλία: Το Συντηρητικό κόμμα έριξε στη μάχη γυναίκα για να αντιμετωπίσει τον Μακρόν
Γαλλία: Τι κι αν στις περισσότερες χώρες του κόσμου το ποσοστό των ανδρών έναντι των γυναικών στην πολιτική σκηνή είναι σαφώς μεγαλύτερο, το Συντηρητικό κόμμα είδε στα μάτια της Βαλερί Πεκρές τον άνθρωπο που μπορεί να αντιμετωπίσει εκλογικά τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τι κι αν στις περισσότερες χώρες του κόσμου το ποσοστό των ανδρών έναντι των γυναικών στην πολιτική σκηνή είναι σαφώς μεγαλύτερο, το Συντηρητικό κόμμα της Γαλλίας είδε στα μάτια της Βαλερί Πεκρές τον άνθρωπο που μπορεί να αντιμετωπίσει εκλογικά τον Εμανουέλ Μακρόν.

Το who is to who της Βαλερί Πεκρές

Μέλη του γαλλικού συντηρητικού κόμματος επέλεξαν την επικεφαλής της περιφέρειας του Παρισιού Valérie Pécresse ως υποψήφιό τους στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου. Η Pécresse είπε ότι θα τα δώσει «όλα, τη δύναμή της και την αποφασιστικότητά της» για να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη. Θεωρείται ευρέως ως μεγαλύτερη απειλή για τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές του επόμενου έτους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Pecresse θα συγκέντρωνε το 10% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές έναντι 24% για τον Macron, 19% για τη Marine Le Pen και 14% για τον ακροδεξιό προβοκάτορα Eric Zemmour, σύμφωνα με δημοσκόπηση του POLITICO. Παρά το γεγονός ότι o Εμανουέλ Μακρόν είναι πολιτικός καριέρας, η Pecresse έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι ένα νέο πρόσωπο στον αγώνα σε μια εποχή που η δυσπιστία προς τους πολιτικούς παραμένει υψηλή μετά τις διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων κατά τη διάρκεια της θητείας του Μακρόν.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της

Η Πεκρές έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «το ένα τρίτο της Θάτσερ και τα δύο τρίτα της Μέρκελ». Έχει δεσμευτεί να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 65 και να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα εάν εκλεγεί πρόεδρος. Έχει επίσης – όπως οι περισσότεροι υποψήφιοι της δεξιάς – έχει γίνει πιο σκληροπυρηνική όσον αφορά τη μετανάστευση, αντανακλώντας την επιρροή της ακροδεξιάς στα κυρίαρχα κόμματα. Υπόσχεται να «αποκαταστήσει τη γαλλική υπερηφάνεια» και να υπερασπιστεί τις «οικογενειακές αξίες». Ως επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης στο Île-de-France, το οποίο περιλαμβάνει το Παρίσι, μπορεί να διεκδικήσει εκτελεστική εμπειρία από πρώτο χέρι, να έχει περιορισμένο προϋπολογισμό και να αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα στα φτωχά προάστια του Παρισιού. Σημειώνεται ότι υπηρέτησε ως υπουργός προϋπολογισμού και υπουργός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επί Σαρκοζί.

Πονοκέφαλος για τον Μακρόν η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι δεδομένης της επιδημίας Covid-19, οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να προχωρήσει η προγραμματισμένη αναμόρφωση του δαπανηρού συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας.

Η προώθηση της επίμαχης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ήταν κεντρικό στοιχείο της εκλογικής πλατφόρμας του Μακρόν το 2017, αλλά διακόπηκε από την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments