Ελλάδα

Εμβόλιο: Σε ένα τριήμερο 557.000 ραντεβού 3ης δόσης και 44.112 ραντεβού 1ης δόσης

Εμβόλιο: Σε ένα τριήμερο 557.000 ραντεβού 3ης δόσης και 44.112 ραντεβού 1ης δόσης
Εμβόλιο: Ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Για ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα στο σύστημα εμβολιασμού έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Σκάι αναφέροντας ότι «έχουμε 557.000 ραντεβού 3ης δόσης που κλείστηκαν Παρασκευή με Κυριακή και 44.112 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης.

Να προσθέσω ότι σε ό,τι αφορά τους 60+ από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα πρόσθετα μέτρα έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού 1ης δόσης. Ήταν ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και από την μέρα ανακοίνωσης των μέτρων έχουν σπεύσει να κλείσουν το ραντεβού τους». Τόνισε μάλιστα ότι διαρκώς αυξάνονται οι εμβολιαστικές γραμμές και υπογράμμισε ότι «η κίνηση που συναντήσαμε όταν υπήρξε σχετική ανακοίνωση, ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα».

Self Test: Ένα από τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας είναι η προμήθεια ενός δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία.

Ένα από τα μέτρα που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός είναι η προμήθεια ενός δωρεάν self test για όλους τους πολίτες σε δύο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος ξεκινά από σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, για την καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας και την αποφυγή  της διασποράς του ιού SARS-CoV-2, κατά την περίοδο των εορτών, όπως τόνισε το υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022 – 7/1/2022.

Πότε θα γίνεται η δωρεάν διάθεση

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments