Τεχνολογία

Facebook: Επιστρέφουν οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων

Facebook: Επιστρέφουν οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων
Facebook: Το γνωστό κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την απόφαση του να επιτρέψει την επιστροφή των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων.

Μετά το μεγάλο blackout, το Facebook προχωρά σε συνεχείς αλλαγές, μία από αυτές είναι η επιστροφή των διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων στο δίκτυό της. Μία άλλη κίνηση της ήταν να κάνει κρυπτογραφημένα τα μηνύματα από το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχική προσπάθεια της Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook ήταν προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας ενός κρυπτονομίσματος που θα επέτρεπε την online αποστολή χρημάτων σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου με τη βοήθεια των Facebook προϊόντων.

Τι είχε προσπαθήσει στο παρελθόν

Η συγκεκριμένη προσπάθεια της Meta δεν στέφθηκε με επιτυχία, κάτι που εκτιμάται ότι οδήγησε στην απόφαση του κοινωνικού δικτύου να επιτρέψει την επαναφορά των διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα.

Προτού να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση το Facebook ζητούσε από όσους ήθελαν να διαφημίσουν κάποιο κρυπτονόμισμα μία ειδική αίτηση προκειμένου να καθοριστεί η νομιμότητα του νομίσματος και άλλες λεπτομέρειες για το πώς γίνονται οι συναλλαγές του. Οι άδειες που γίνονται πλέον δεκτές είναι περισσότερες από το παρελθόν, στοιχείο που οδηγεί στην εισαγωγή διαφημίσεων κρυπτονομισμάτων στο Facebook.

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με αρκετό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, καθώς θεωρούν ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομία των κρυπτονομισμάτων.

Λίγα λόγια για το Facebook

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Στις 25 Μαρτίου 2014, η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Oculus VR. Η Oculus εξαγοράστηκε από το Facebook για 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 99% των μετοχών του στο Facebook. Στις 23 Αυγούστου 2016, το αφεντικό του Facebook πούλησε το πρώτο πακέτο μετοχών αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική υποστήριξη της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg. Η τιμή μετοχής της εταιρείας δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου. Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία Chan Zuckerberg δεν είναι ένα πραγματικό ίδρυμα, αλλά μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ο Zuckerberg μπόρεσε να κρατήσει χαμηλές τις φορολογικές πληρωμές και να εμφανιστεί ως ευεργέτης στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments