Διεθνή

Πεκέρ: Ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο αρχιμαφιόζο που είχε τον Ερντογάν στο στόχαστρο

Πεκέρ: Ένταλμα σύλληψης για τον Τούρκο αρχιμαφιόζο που είχε τον Ερντογάν στο στόχαστρο
Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε την περασμένη Τετάρτη να πατάξει τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε τουρκικό δικαστήριο σε βάρος του αρχιμαφιόζου Σεντάντ Πεκέρ που έγινε γνωστός χάρη στα βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο και αποκάλυπτε σχέσεις διαφθοράς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε την περασμένη Τετάρτη να πατάξει τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος, λέγοντας ότι δεν θα άφηνε τα αφεντικά των συμμοριών να απειλήσουν την ατμόσφαιρα ειρήνης και ασφάλειας στη χώρα.

«Η Τουρκία θα ακυρώσει αυτές τις συνωμοσίες και θα φέρει τα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη», είπε ο πρόεδρος, αναφερόμενος σε μια σειρά δηλώσεων του φυγόδικου Πεκέρ.

Ο Πεκέρ, 49 ετών, αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1990 ως φιγούρα του υποκόσμου. Διέφυγε από τη Ρουμανία στην Τουρκία το 1998, όταν δύο άνδρες, οι οποίοι φέρεται να ήταν μέλη της συμμορίας του, καταδικάστηκαν για φόνο. Συνελήφθη στην Τουρκία στα τέλη του 1998, αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 1999. Καταδικάστηκε και πάλι για εγκλήματα που σχετίζονται με συμμορίες το 2007.

Το όνομα του Πεκέρ εμφανίστηκε ξανά στις περιβόητες δίκες της Εργκένεκον, όταν εισαγγελείς και αστυνομικοί που συνδέονται με την οργάνωση Γκιουλενιστών (FETÖ) φυλάκισαν τους επικριτές της ομάδας με ψευδείς δίκες. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια αλλά αφέθηκε ελεύθερος το 2014. Τα τελευταία χρόνια, έγινε εξέχουσα προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποκτώντας μεγάλους θαυμαστές.

Αρχικά διέφυγε στο Μαυροβούνιο αλλά κατέληξε να μετακινείται συνεχώς μεταξύ Κοσσυφοπεδίου, Βόρειας Μακεδονίας και Μαυροβουνίου. Στη συνέχεια διέφυγε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), καθώς η χώρα δεν έχει συνθήκη έκδοσης με την Άγκυρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments