Τεχνολογία

Amazon: Κλείνει την Alexa τον Μάϊο του 2022

Amazon: Κλείνει την Alexa τον Μάϊο του 2022
Amazon: Ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε μετά από 26 χρόνια να τερματίσει την υπηρεσία web ranking Alexa.com, τον Μάϊο του 2022.

Η Amazon αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση της υπηρεσίας Alexa από την 1η Μαΐου 2022. Το alexa.com είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία web ranking για την ανάλυση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων.

Πιο συγκεκριμένα, η Amazon δεν αναφέρει ξεκάθαρα για ποιους λόγους κλείνει το Alexa.com, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρχε σημαντική πτώση στα νούμερα του διότι πολλοί στράφηκαν σε άλλες  υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Πριν από 25 χρόνια ιδρύσαμε το Alexa Internet. Μετά από δύο δεκαετίες που σας παρείχε βοήθεια για να βρείτε, να συγκρίνετε και να μεγαλώσετε το κοινό σας, αποφασίσαμε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση και να κλείσουμε το alexa.com από την 1η Μαΐου 2022.”

Τι γίνεται με τους ήδη υπάρχοντες συνδρομητές

Μπορώ να αγοράσω μια νέα συνδρομή;

Όχι, η Alexa.com σταμάτησε να προσφέρει νέες συνδρομές στις 8 Δεκεμβρίου 2021 UTC. Οι πελάτες με υπάρχουσες συνδρομές θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις συνδρομές τους έως την 1η Μαΐου 2022 UTC.

Τι θα συμβεί με την υπάρχουσα συνδρομή μου;

Οι υπάρχουσες συνδρομές θα παραμείνουν ενεργές μέχρι την 1η Μαΐου 2022 UTC. Μετά από αυτό, οι πελάτες δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στο Alexa.com.

Θα χρεωθώ για την υπάρχουσα συνδρομή μου;

Ναι, η τελευταία ημερομηνία χρέωσης συνδρομής θα είναι πριν από την 1η Απριλίου 2022 UTC. Οι πελάτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Alexa.com μέχρι την 1η Μαΐου 2022 UTC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments