Ελλάδα

Καιρός: Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία

Καιρός: Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα – Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία
Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις και φαινόμενα ισχυρής έντασης.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις και φαινόμενα ισχυρής έντασης.

Από τα ξημερώματα στο “μάτι” της κακοκαιρίας έχει μπει η Δυτική Ελλάδα με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα.

Που εντοπίζονται προβλήματα

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα στην Ήπειρο, με τον Καλαμά και τον Αχέροντα να βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Πάντως, όσον αφορά τον πρώτο, η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Η εκκένωση είναι προληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Προβλήματα και στην Καρδίτσα

Επικίνδυνα έχουν “φουσκώσει” οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, οι οποίες έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί ¨φουσκώνουν”, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, προσθέτει ο κ. Νάνος.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Αττική: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και άνεμοι έως 9 μποφόρ στα Νότια Προάστια

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ ρίχνουν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συστήματος. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα.

«Φούσκωσε» ο Πηνειός

Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στην Ήπειρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση ο καιρός . Προβλήματα έχουν προκληθεί και στα Τρίκαλα, όπου ο Πηνειός βρίσκεται στα όρια του.

Πού έβρεξε περισσότερο

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατέγραψαν το οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με τα Θεοδώριανα Άρτας να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η τροποποίηση του δελτίου επιδείνωσης καιρού σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενεργοποίησε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ το βράδυ της Παρασκευής το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, περιοχών της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments