Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πυρ ομαδόν για τις «VIP ΜΕΘ» – Ηχηρή διάψευση από τους γιατρούς

Κορωνοϊός: Πυρ ομαδόν για τις «VIP ΜΕΘ» – Ηχηρή διάψευση από τους γιατρούς
Κορωνοϊός: Μια σειρά σημαντικών εξελίξεων έχουν λάβει χώρα μετά την on air ένταση μεταξύ της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών κ. Ματίνας Παγώνη και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου.

Μια σειρά σημαντικών εξελίξεων έχουν λάβει χώρα μετά την on air ένταση μεταξύ της κ. Ματίνας Παγώνη και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου.

Τι προκάλεσε την on air κόντρα μεταξύ Γιαννάκου και Παγώνη

Ο κ. Γιαννάκος έκανε πριν λίγες μέρες καταγγελίες για VIP κλίνες ΜΕΘ, ενώ η Ματίνα Παγώνη προχώρησε σε διάψευση σε δηλώσεις της την Τετάρτη.

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» ανέφερε απαντώντας η Ματίνα Παγώνη ζητώντας «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η κ. Ματίνα Παγώνη του είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία με την ίδια να εξανίσταται όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ

Μετά την on air ένταση ακολούθησε η παρέμβαση της εισαγγελίας όπου έγινε παραγγελία από την προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για τις επίμαχες καταγγελίες. Αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Ψευτογιατρός

Θάνος Πλεύρης: Να ελέγξει εισαγγελέας τις ψευδείς καταγγελίες του Γιαννάκου

Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτά που λέει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο μια μετωπική σύγκρουση σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου περί VIP ΜΕΘ που κρατούνται για τους επώνυμους νοσούντες από κορωνοϊό.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ψεύδη ενώ δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής. Θάνος Πλεύρης: Να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών

Ματίνα Παγώνη στο pagenews.gr: Απαράδεκτα αυτά που ακούγονται για VIP κλίνες ΜΕΘ

Η κ. Παγώνη μιλώντας στο pagenews.gr δήλωσε τα εξής: Σύμφωνα, όμως, με τη Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών, όχι μόνον δεν υπάρχει ανάλογο θέμα αλλά θεωρεί «ανεξήγητο και προσβλητικό ακόμη και να λέγεται».

Συνομιλώντας με τη Ματίνα Παγώνη, μας ξεκαθάρισε πως «στη διαδικασία εισαγωγής σε ΜΕΘ, οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτούνται ακόμη και ώρες προκειμένου να διευκολυνθεί ο ασθενής. Την απόφαση καλούνται να λάβουν οι υπεύθυνοι ιατροί που πρώτα από όλα ισορροπείται η κατάσταση της υγείας του ασθενούς και στη συνεχεία, ξεκινάει η διαδικασία εισαγωγής ή μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο που θα έχει διαθέσιμο κρεβάτι σε ΜΕΘ».

Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν κρεβάτια που κρατούνται για την περίπτωση που κάποιος επώνυμος κριθεί να εισέλθει σε ΜΕΘ, ήταν κατηγορηματική: «Mακάρι να είχαμε τόσα κρεβάτια ΜΕΘ για να κρατούνται κλειστά. Τονίζω σε απόλυτο βαθμό πως οι ιατροί δίνουν μια μάχη με τα δικά τους χέρια. Αντί να ζητάμε αύξηση της υποστήριξης και της χρηματοδότησης στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στη περίοδο της πανδημίας, πετάμε ψεύδη στον ανεμιστήρα. Προσωπικά αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο που εργάζομαι έχω ανάγκη μεταφοράς τεσσάρων ασθενών σε ΜΕΘ και μου είναι αδύνατον να βρω κρεβάτι. Οι ιατροί σώζουν ζωές δεν κάνουν εμπόριο ασθενών».

Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν ενδεχομένως και ταξικά κριτήρια -φτωχός ή πλούσιος ασθενής- και με αντίστοιχη συμπεριφορά, τόνισε με δηκτικό τρόπο πως «οι πλούσιοι ασθενείς, πιστεύετε πως δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές και να μπουν αυτόματα σε ΜΕΘ; Είναι απαράδεκτα αυτά που ακούγονται. Και επικίνδυνα καθώς με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον ιατρικό κόσμο».

Σε ερώτηση μας τι ακριβώς συνέβη με την πολύ σύντομη, χρονικά, εισαγωγή του Μητροπολίτη, δήλωσε ότι «μόνον οι ιατροί γνωρίζουν τις ανάγκες ενός ασθενούς και κανείς άλλος και μόνον αυτοί θα κρίνουν τη προτεραιότητα».

«Επαναλαμβάνω, όποιος έχει στοιχεία να καταθέσει στον εισαγγελέα διαφορετικά είναι ψεύτης και επικίνδυνος», καταλήγει η ΜατίναΠαγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών. Παγώνη

Πλεύρης: «Ελεεινά ψευδείς οι καταγγελίες για VIP ΜΕΘ του Γιαννάκου»

«Ελεεινά ψευδείς»προσωποποίησε για ακόμη μια φορά ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, περί VIP κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία όλης της επικράτειας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, στο περιθώριο της παρουσίας του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, «ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», επισημαίνοντας ότι «πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης παρενέβη για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού, για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που, κατά τους ισχυρισμούς του, παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα αυτών των ισχυρισμών, στο σκέλος που αφορούν τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments