Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Το λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι

Θάνος Πλεύρης: Το λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι
Θάνος Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Θάνος Πλεύρης: Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Tο λοκντάουν δεν βρίσκεται στο τραπέζι ούτε σε τοπικό επίπεδο ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Φαίνεται πως το τέταρτο κύμα αρχίζει να επιπεδώνεται σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνοντας ότι υπάρχει μείωση 24% στα κρούσματα σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι καταγράφεται μεγαλύτερη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανοίγει 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα εμβολιασμών για παιδιά 5 έως 11 ετών

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε τις εξελίξεις αναφορικά με τη χορήγηση εμβολίου σε παιδιά 5 ως 11 ετών.

Ποιο εμβόλιο θα χορηγηθεί

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer, με την πλατφόρμα για να κλείνονται τα ραντεβού να ανοίγει στις 10 Δεκεμβρίου. Οι εμβολιασμοί σε παιδιά, θα ξεκινήσουν από τις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ.  Θεμιστοκλέους στάθηκε στην κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όπως ανέφερε το τελευταίο 10ήμερο έχουν κλειστεί 1.000.000 ραντεβού, ενώ συνολικά η χώρα έχει ξεπεράσει τους 15,14 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Μάλιστα, ανέφερε πως από προχθές έχουν κλειστεί 650.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, ενώ μέσα στο τελευταίο 24ωο κλείστηκαν τα 210.000 από αυτά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει αυξημένη μεταδοτικότητα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα επικρατήσει πλήρως τους επόμενους μήνες έναντι της νυν κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα.

«Η εξέλιξη της πανδημίας μας επιφυλάσσει συνεχώς ανατροπές» ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου, σχολιάζοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον οδήγησε σε συναγερμό. Χαρακτηριστικό του είναι οι πολλές μεταλλάξεις που ενσωματώνει. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα και τους επόμενους μήνες, πάνω από τα μισά κρούσματα θα οφείλονται σε αυτή.  Τα ζητήματα αφορούν το πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός, πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει το ανοσοποιητικό, τρίτον, πόσο επιβαρυντικός ενδεχόμενα μπορεί να είναι στην κλινική έκφανση της νόσου, δηλαδή αν αυξάνει τις νοσηλείες και τους θανάτους. Για τα ερωτήματα θα απαιτηθεί χρόνος.

Ήδη, έχει επιβεβαιωθεί η υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής. Ο ιός μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις απ’ ότι η μετάλλαξη Δέλτα στο ίδιο χρονικό διάστημα.  Για το ζήτημα των μηχανισμών της ανοσίας, φαίνεται ότι ο αριθμός των επαναλοιμώξεων είναι υπερτετραπλάσιος ή υπερτριπλάσιος. Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, φαίνεται ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα δεν αδρανοποιούν τον ιό με την παραλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments