Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Έρχονται προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και 910 γιατρών

Θάνος Πλεύρης: Έρχονται προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και 910 γιατρών
Θάνος Πλεύρης: Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης επισκέφτηκε τα νέα ιατρεία του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας, λέγοντας πως τώρα η πανδημία είναι στην κορύφωσή της, όμως η πορεία θα είναι φθίνουσα, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει η προσέλευση των πολιτών στον εμβολιασμό.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. «Αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με το 2019, υπάρχουν επιπλέον 12.000 επικουρικοί και 2.069 μόνιμοι γιατροί. Ήδη έχουν βγει προκηρύξεις για γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό».

Ανέφερε επίσης ότι για «το επικουρικό προσωπικό που έχει καλύψει τις θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο σύστημα και μάχονται αυτή τη στιγμή να μη μείνουν ως επικουρικοί αλλά με τις μεγάλες προκηρύξεις που θα βγουν να έχουνε και μία λελογισμένη προνομιακή αντιμετώπιση. Θα δοθεί η δυνατότητα να γίνουν μόνιμοι με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα» είπε και προσέθεσε: «Θα υπάρξουν συνεχείς προκηρύξεις. Και για όλο αυτό το διάστημα, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ήδη εγκρίθηκαν νέες θέσεις επικουρικών. Συνεπώς ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα κενά».

Για τις καταγγελίες Γιαννάκου

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ λέγοντας πως «ο κ. Γιαννάκος ανασκεύασε τις δηλώσεις του». Επισήμανε ότι από τις 550 κλίνες που υπήρχαν, σήμερα είναι διαθέσιμες 1.300 κλίνες ΜΕΘ ενώ σημείωσε πώς όταν έχεις μία πανδημία θα έχεις αναμονές.

«Πήρα τα στοιχεία και έβλεπα ότι αναμονές προ πανδημίας ήταν 70 και 80 άτομα την ημέρα. Με την πανδημία, ναι, υπάρχουν αναμονές και τις αντιμετωπίζουμε σε συνεννόηση με τους διοικητές. Προσπαθούμε όπου χρειάζεται να διασωληνωθεί ασθενής εκτός ΜΕΘ, αυτό να γίνεται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε κλίνες ΜΑΦ. Αυτό ήταν φαινόμενο κυρίως της Βορείου Ελλάδας που υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση. Παράλληλα όπου είναι δυνατή η διακομιδή – γατί γίνεται διακομιδή με ιατρικά κριτήρια- να μεταφέρονται» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments