Διεθνή

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον, η έκρηξη της πανδημίας, η εξέγερση των βουλευτών και τα σκάνδαλα

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον, η έκρηξη της πανδημίας, η εξέγερση των βουλευτών και τα σκάνδαλα
Βρετανία: Δύο χρόνια μετά την εκλογική του νίκη με την υπόσχεση να υλοποιήσει το Brexit, ο πρωθυπουργός βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει,

Το όνομά του συνδεδεμένο σε μια σειρά σκανδάλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου αντιμέτωπος με τον θυμό της πλειοψηφίας του στην βουλή των Κοινοτήτων με την ευκαιρία της ψηφοφορίας για την εισαγωγή, καθυστερημένα, περιοριστικών μέτρων απέναντι στο τέταρτο κύμα της επιδημίας στην χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτήν τη φορά λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. H Βρετανία ανησυχεί αρκετά για τον πρώτο θάνατο της παραλλαγής Όμικρον. 

Και η ψηφοφορία αυτή αναμένεται με ιδιαίτερη οργή, δεδομένου ότι τουλάχιστον 60 βουλευτές των Τόρις προτίθενται να καταψηφίσουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, σύμφωνα με τις φήμες του βρετανικού Τύπου. Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον ελπίζει σε μία γρήγορη και μαζική εκστρατεία χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου

Η Μεγάλη Βρετανία μία από τις πιο χτυπημένες από τον κορωνοϊό χώρες της Ευρώπης, με 146.500 νεκρούς, αντιμετωπίζει και πάλι αύξηση κρουσμάτων  της  μετάλλαξης Ομικρον. Έχουν συμβεί δύο ακόμη εκρήξεις της επιδημίας με τις παραλλαγές Αλφα και Δέλτα, λόγω της μη έλλειψης  περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα αυτή τη δεδομένη στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον ελπίζει σε μία γρήγορη και μαζική εκστρατεία χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου. Αλλά, οι γλωσοφάγοι  από το Λονδίνο ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τεράστιες ουρές πολύωρης αναμονής μπροστά στα εμβολιαστικά κέντρα, καθυστέρηση της πλατφόρμας των ραντεβού, και μη παροχή διαγνωστικών τεστ.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανήγγειλε επιπλέον την εισαγωγή νέων περιοριστικών μέτρων: χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, καθημερινά διαγνωστικά τεστ για τις επαφές, υποχρεωτική τηλεργασία και υγειονομικό πιστοποιητικό στις δημόσιες εκδηλώσεις, είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναγκαία για να προληφθεί ο υπερκορεσμός των νοσοκομείων τις προσεχείς εβδομάδες.

Βρετανία

Η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάζει το συμφέρον της χώρας

«Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι θεωρεί ότι είναι ευλόγως σωστό για το συμφέρον της χώρας. Πιστεύω ότι πρόκειται για αναλογικά μέτρα που συνδυάζονται με τη σημαντική ενίσχυση των προσπαθειών ώστε οι άνθρωποι να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου πριν από τα Χριστούγεννα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ στο Sky News αποκλείοντας «προς το παρόν» περισσότερα περιοριστικά μέτρα.

Όμως, οι συντηρητικοί βουλευτές δεν πείθονται και ορισμένοι μεταξύ τους εξεγείρονται κατά των μέτρων που «περιορίζουν τις ελευθερίες».

«Θεωρώ ότι όλα τα μέτρα είναι κακά, ότι είναι δυσανάλογα και ότι οι αποδείξεις για την αναγκαιότητά τους είναι ανεπαρκείς», δήλωσε στο BBC ο πρώην υπουργός του Brexit Στιβ Μπέικερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments