Κόσμος

Στη Μεγάλη Βρετανία ο πρώτος νεκρός της μετάλλαξης Όμικρον

Στη Μεγάλη Βρετανία ο πρώτος νεκρός της μετάλλαξης Όμικρον
Το θάνατο του ασθενούς από την παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Ένας άνθρωπος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ο πρώτος νεκρός της παραλλαγής Όμικρον που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και πολύ σύντομα μεταφέρθηκε σε Ευρώπη, Καναδά, Αμερική.

Το θάνατο του ασθενούς από την παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κλινική εμβολιασμού κοντά στο Paddington, στο δυτικό Λονδίνο, ο Μπόρις Τζόνσον είπε: «Δυστυχώς ναι, η Όμικρον οδηγεί σε εισαγωγές και νοσηλείες και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε από την Όμικρον».

«Λοιπόν, νομίζω ότι η ιδέα ότι αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο μια πιο ήπια εκδοχή του ιού, νομίζω ότι πρέπει να την παραμερίσουμε και απλώς να αναγνωρίσουμε τον απόλυτο ρυθμό με τον οποίο μεταδίδεται στον πληθυσμό. Επομένως, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι όλοι κάνουμε την ενισχυτική μας δόση».

Χθες το βράδυ ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιτάχυνση της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 προκειμένου να αναχαιτιστεί η παραλλαγή Όμικρον, λέγοντας ότι «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει: ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον έρχεται, και φοβάμαι ότι είναι τώρα σαφές πως δύο δόσεις εμβολίου δεν είναι αρκετές». 

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει: ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον έρχεται, και φοβάμαι ότι είναι τώρα σαφές πως δύο δόσεις εμβολίου δεν είναι αρκετές για να διασφαλίσουμε το επίπεδο προστασίας το οποίο έχουμε όλοι ανάγκη», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ανακοινώνοντας πως όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments