Ελλάδα

Παυλάκης στο pagenews.gr: “Ζήτημα ζωής και θανάτου η μάχη με τον κορωνοϊό”

Παυλάκης στο pagenews.gr: “Ζήτημα ζωής και θανάτου η μάχη με τον κορωνοϊό”
Παυλάκης στο pagenews.gr: Ο καθηγητής σε δηλώσεις του στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πανδημία.

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου και το pagenews.gr, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα. Νωρίτερα είχε αναφέρει πως θα πρέπει να κλείσουν, τόσο τα σχολεία, όσο και τα κέντρα διασκέδασης ιδιαίτερα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τη τελευταία συνομιλία που είχαμε μαζί του, θεωρεί πως πρέπει να περιοριστούν δραματικά, κατά τη περίοδο των εορτών οι μεγάλες συναθροίσεις σε χώρους διασκέδασης, ευλαβική και αυστηρή τήρηση της μάσκας, περιορισμός συναθροίσεων. Ταυτοχρόνως καλεί όλο το κόσμο να προσέλθει μαζικά στο πρόγραμμα του εμβολιασμού συμπεριλαμβανομενης και της τριτης δοσης, καθώς αυτό αποτελεί «τη πρώτη και βασική άμυνα».

“Επομένως, χρειάζεται εκτός του εμβολίου να λαμβάνουμε τα προσωπικά μας μέτρα”

Επισημαίνει, όμως, πως για να μη φτάσουν οι πολίτες στη πόρτα του νοσοκομείου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, απαιτείται ένας συνδυασμός: εμβολίου και αυστηροποίησης των προστατευτικών μέσων. «Όλοι μπορεί να κολλήσουμε είτε από Δέλτα είτε από Όμικρον.

Ακομα και εμβολιασμενοι, που μπορει να εχουν ηπια συμπτωματα, αλλα συμβαλλουν στην διασπορα του ιου και τη συνεχιση της επιδημιας. Επομένως, χρειάζεται εκτός του εμβολίου να λαμβάνουμε τα προσωπικά μας μέτρα. Το εμβόλιο είναι το πρώτο όπλο, ασφαλες και αποτελεσματικο. Αλλά δεν φτάνει απο μόνο του».

Για την περίοδο των εορτών

Αναφορικά με τη περίοδο των εορτών θεωρεί πως οι όποιες μικρές συγκεντρώσεις σε σπίτια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή και κυρίως με μικρό αριθμό ατόμων. Τα γρηγορα και φθηνα τεστ πρεπει να χρησιμοποιηθουν εκτεταμενα ώστε να αποφυγουμε την μολυση από ασυμπτωματικους. Φυσικά για τον ίδιον ούτε λόγος για μεγάλες συγκεντρώσεις σε κέντρα διασκέδασης. «Αν θέλουμε να αντέξουμε για τα επόμενα χρόνια και να νικησουμε γρηγορα την επιδημια».

«Η μεγάλη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι», λέει με το πιο εμφατικό τρόπο, συμπληρώνοντας πως «όλοι ανεξαιρέτως, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κοινωνία, οφείλουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό τείχος. Δεν χρειάζεται τώρα η αντιπαράθεση. Είναι η ωρα για συναινετικες διαδικασιες και συντονισμενες δρασεις κατά του ιου»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments