Πολιτική

Χατζηδάκης: Ζήτησε από το Διοικητή του ΕΦΚΑ να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων την περίοδο των εορτών

Χατζηδάκης: Ζήτησε από το Διοικητή του ΕΦΚΑ να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων την περίοδο των εορτών
Χατζηδάκης: Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Αφορά από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007. Παράλληλα πήρε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Χατζηδάκης: Αύξηση κοινωνικών δαπανών και νέα μείωση της ανεργίας το 2022

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού ότι αυξήθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες ενώ μειώθηκε η ανεργία για το 2022.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε: «Εσείς μας κατηγορείτε για την κοινωνική μας πολιτική, εμείς όμως απαντάμε με έργο: Με την αύξηση των κοινωνικών δαπανών, με τη μείωση της ανεργίας, με πρωτοβουλίες που θα έχουν θετική αντανάκλαση στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, οι προβλεπόμενες δαπάνες του Υπουργείου για το 2022 ανέρχονται σε 21,6 δις. ευρώ, αυξημένες κατά 10%  σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Η αύξηση, μάλιστα, αποτυπώνεται σε όλες τις επιμέρους πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας, τόσο στις πολιτικές για την αγορά εργασίας, όσο και σε αυτές για τα ασφαλιστικά ταμεία, την πρόνοια, την ισότητα.

«Στις  συντάξεις για παράδειγμα, θα υπάρξει αύξηση της δαπάνης κατά 316 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω της απονομής συντάξεων που εκκρεμούν από προηγούμενα έτη.  Στον ΟΠΕΚΑ  θα έχουμε αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, των επιδομάτων ΑμεΑ, των κονδυλίων για τα σχολικά γεύματα και για τα λοιπά προγράμματα συνολικού ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα υπάρξει και νέο κονδύλιο νέο κονδύλι ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή επιδόματος στέγασης από τον ΟΠΕΚΑ, όπως το θεσπίζει ο Κώδικας Οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας σε δανειολήπτες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους !», τόνισε ο Υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments