Διεθνή

ΗΠΑ: Mωρά βρέθηκαν σώα στα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι

ΗΠΑ: Mωρά βρέθηκαν σώα στα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι
ΗΠΑ: Η γιαγιά τα είχε βάλει στην μπανιέρα για να τα προστατέψει, αλλά οι ανεμοστρόβιλοι την "σήκωσαν" και την πέταξαν μακριά από τα παιδάκια.

Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την διάσωση δυο μωρών που κατάφεραν να επιβιώσουν από το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων που σάρωσαν την πολιτεία του Κεντάκι στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 76 νεκρούς. Η γιαγιά των δυο βρεφών, τα είχε βάλει μέσα στην μπανιέρα λίγο πριν έρθουν στην περιοχή όπου διέμενε, οι δυνατοί ανεμοστρόβιλοι, για να τα προστατέψει. ΗΠΑ

Το σπίτι όμως καταστράφηκε και ο ανεμοστρόβιλος πήρε στο πέρασμα του τη μπανιέρα και την σκόρπισε μακριά στην άκρη του κήπου του σπιτιού. Η γιαγιά και ο παππούς ξεκίνησαν να ψάχνουν τα δύο εγγόνια τους στα ερείπια του σπιτιού που συνιστούσαν πλέον μια άμορφη μάζα. Διασώστες βρήκαν τελικά τα δύο βρέφη που όπως αποδείχθηκαν ήταν σώα και ασφαλή -με το ένα από αυτά να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Στο βίντεο παρακολουθούμε και την γιαγιά που τρέχει να πάρει από τους διασώστες τα μωρά ενώ φωνάζει όλο ανακούφιση ”Δόξα σοι ο θεός! Χριστέ μου!” και μετά απευθυνόμενοι στα μωρά ”Σας αγαπώ!”.

Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο αλλά δεν χρειάστηκε καν να νοσηλευτούν και λίγες ώρες μετά επέστρεψαν στην αγκαλιά των παππούδων τους.

Το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλων μονάχα στην αμερικανική πολιτεία του Κεντάκι, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό, με τον οποίο αυξάνονται σε τουλάχιστον 76 οι νεκροί στο νότιο και κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του μετεωρολογικού αυτού επεισοδίου.

«Ο πιο ακριβής απολογισμός που έχουμε έως τώρα είναι 76 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντι Μπεσίρ, λέγοντας πως αναμένει ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί για να «ξεπεράσει τους 70, ενδεχομένως ακόμα και τους 80».

Οι νεκροί από την κακοκαιρία ήταν ηλικίας μεταξύ 5 μηνών και 86 ετών, δήλωσε ο Μπεσίρ, προσθέτοντας πως 105 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται.

Επιπλέον, 14 νεκροί έχουν καταγραφεί στις γειτονικές πολιτείες Τενεσί, Ιλινόι, Μιζούρι και Άρκανσο.

Στο Κεντάκι, η μικρή πόλη Μέιφιλντ επλήγη σφόδρα από τον ανεμοστρόβιλο, ιδίως μια βιοτεχνία κατασκευής κεριών που ισοπεδώθηκε και εκεί οι αρχές φοβούνται πως ο απολογισμός θα είναι πολύ βαρύς.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, 94 από τους εργαζόμενους «είναι ζωντανοί και βρέθηκαν», εκ των 110 που εργάζονταν εκεί, 8 παραμένουν αγνοούμενοι.

«Φοβόμαστε πως ο απολογισμός θα είναι πολύ χειρότερος», δήλωσε ο Άντι Μπεσίρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments