Ελλάδα

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 13χρονος στο Παίδων

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 13χρονος στο Παίδων
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 13χρονος στο Παίδων

Στο νοσοκομείο «Παίδων» της Αθήνας νοσηλεύεται διασωληνωμένος δεκατριάχρονος ο οποίος νοσεί από κορωνοϊκό.

Το παιδί μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από την Κέρκυρα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων  όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε αεροπορικώς από τα Ιωάννινα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 13χρονος έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Πόσο προστατεύει το εμβόλιο στις ηλικίες άνω των 12 ετών

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη χρονική περίοδο  (Ιανουάριος 2021- Αύγουστος 2021) παρατηρήθηκε αύξηση της επίπτωσης της νόσου COVID-19 ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, αύξηση η οποία αφορά πάντα τα παιδιά άνω των 4 ετών.

Τον Ιούλιο του 2021 το εμβόλιο Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού εγκρίθηκε και άρχισε να χορηγείται στη χώρα μας για τα παιδιά και εφήβους στην ηλικιακή ομάδα των 12-17 ετών. Έκτοτε παρατηρήθηκε ότι τη χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου – 05 Δεκεμβρίου 2021, με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα, η επίπτωση της νόσου COVID-19 εμφανίζει πτώση στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών άνω των 12 ετών, ανά έτος ηλικίας, περίοδος που συμπίπτει με την έναρξη του εμβολιασμού αυτών των ηλικιακών ομάδων.

Ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι το 2020 υπήρχαν συνολικά 4.300 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών 13-17 ετών, εκ των οποίων 3 παιδιά χρειάστηκαν διασωλήνωση και σημειώθηκαν 3 θάνατοι.

Το έτος 2021, σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα σημειώθηκαν 73.479 κρούσματα, εκ των οποίων μόλις το 3,2% (2.344 κρούσματα) αφορούσε εμβολιασμένα παιδιά και το υπόλοιπο 96,8% (71.135 κρούσματα) ανεμβολίαστα παιδιά, ενώ σημειώθηκαν 8 διασωληνώσεις αποκλειστικά σε ανεμβολίαστα παιδιά.

Στα εμβολιασμένα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας σημειώθηκαν μόλις οι 3 από τις συνολικά 516 νοσηλείες σε απλή κλίνη νοσοκομείου (το 0,58% δηλαδή του συνόλου των νοσηλειών) έναντι 513 νοσηλειών σε ανεμβολίαστα παιδιά, ενώ δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος στα συνολικά 2.344 κρούσματα των εμβολιασμένων παιδιών.

Από τα παραπάνω, υπογραμμίζει ο ΕΟΔΥ, αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία του εμβολιασμού στα παιδιά, δεδομένου ότι περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από SARS-CoV-2 και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Παράλληλα, ο εμβολιασμός σχεδόν μηδενίζει τον κίνδυνο νόσου σε αυτές τις ηλικίες όπου συνέβησαν 516 νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments