Ελλάδα

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιόδρα και νέα μέτρα στο τραπέζι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιόδρα και νέα μέτρα στο τραπέζι
Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τσιόδρα και νέα μέτρα στο τραπέζι

Ιδιαίτερης κρισιμότητας θα είναι η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Τετάρτης, στις 9:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, κατεγράφησαν 21.657 νέα κρούσματα, 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 635 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Η συνάντησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας σύσκεψης, ωστόσο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και των σημερινών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας και την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον.

Συνεδρίαση και της Επιτροπής

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.

Ποια μέτρα προκρίνονται

Όλα δείχνουν πως παραμονή Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε με κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αν και οι εξαγγελίες ήθελαν την εφαρμογή του μέτρου από τις 3 Ιανουαρίου, οι εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Προαναγγελία μέτρων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Άλλωστε κάτι ανάλογο είχε αφήσει να εννοηθεί, μιλώντας νωρίτερα στο Mega, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα,κάνοντας λόγο για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα, για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε πως με την στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι.

«Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η Omicron είναι πιο επικίνδυνη, αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε.

Νωρίτερα, στο θέμα είχε αναφερθεί και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν πριν τις 3 Ιανουαρίου και λόγω της τρομακτικής έκρηξης κρουσμάτων την Τρίτη.

«Είναι πιθανό να εφαρμοστούν πριν την πρωτοχρονιά. Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για να αποφασίσει. Τα μέτρα δεν αλλάζουν», είπε κάνοντας λόγο για περιοριστικά μέτρα 15-20 ημερών με την ελπίδα να επιστρέψει η κανονικότητα μετά από αυτό το διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments