Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Θα έχουμε άλματα στα κρούσματα – Σε 15 μέρες επαναξιολόγηση των μέτρων

Στέλιος Πέτσας: Θα έχουμε άλματα στα κρούσματα – Σε 15 μέρες επαναξιολόγηση των μέτρων
Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης μέτρων όπως 10% πληρότητα για τα γήπεδα

Για άλματα του κορωνοϊού στη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα όσον αφορά τα κρούσματα έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας στην σκιά της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναξιολόγησης μέτρων όπως 10% πληρότητα για τα γήπεδα.

«Η κυβέρνηση ακολούθησε τη σύσταση των ειδικών είχε προαναγγείλει ότι θα επανεξετάζει κάθε εβδομάδα την επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι μια επιδημιολογική εικόνα στην οποία θα έχουμε άλματα στα κρούσματα, μην έχουμε καμία αμφιβολία γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός έδωσε  έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

«Τα κέντρα διασκέδασης και το κομμάτι της εστίασης που πήγαινε πιο αργά θα έχει ένα κόστος που θα είναι σημαντικό, ιδίως για τα κέντρα διασκέδασης» παραδέχθηκε.

Όσον αφορά τα γήπεδα ο κ. Πέτσας αναγνώρισε επίσης ότι «αντιλαμβάνομαι ότι οι πληρότητες είναι χαμηλές σε ορισμένες περιπτώσεις που υπάρχουν μεγάλα γήπεδα, ενδεχομένως για τις μεγάλες ομάδες που έχουν πολύ κόσμο, που έχουν πουλήσει πολλές χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, αλλά τα μέτρα έχουν ορίζοντα 15 ημερών, πάντα υπόκεινται σε επαναξιολόγηση, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και στο κομμάτι αυτό και θα πάρουμε όποια απόφαση χρειαστεί».

Διαβεβαίωσε ότι  «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία είναι ξεκάθαρο ότι έχει γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2022 για να εξακολουθήσει αυτή η στήριξη τουλάχιστον για κάποιους μήνες, κι αν χρειαστεί θα υπάρξει επέκταση των μέτρων».

Εξήγησε ότι τα μέτρα για τις εκκλησίες και τον εμπορικό κόσμο έχουν αποδώσει αν χρειαστεί κάτι πρόσθετο θα το δούμε, αλλά το πρόβλημα είναι στους χώρους όπου υπάρχει μαζικός  συγχρωτισμός.

«Το πρόγραμμα του εμβολιασμού πάει καλά παροτρύνουμε τους άνω των 60, και όσους άλλους δεν έχουν εμβολιαστεί, να κάνουν το εμβόλιό τους» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments