Πολιτική

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκισμός τα μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Πλεύρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκισμός τα μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
Η απάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ για μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στη δήλωσή του ο κ.Πλεύρης αναφέρει

«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test.

Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές», αναφέρει ο κ. Πλεύρης και συνεχίζει: «Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Μίνα Γκάγκα: Δεν είναι απαραίτητο το PCR για εμβολιασμένους

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σημείωσε, η «Όμικρον» διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα στελέχη. Είναι υπερ-μεταδοτική, ο χρόνος επώασης είναι βραχύτερος και γι΄ αυτό αναθεωρήθηκαν οι οδηγίες καραντίνας, ενώ διαφέρει επίσης και στην κλινική εικόνα.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί, είπε η καθηγήτρια, είναι πιο προστατευμένοι. Ο κίνδυνος όμως παραμένει σημαντικός για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν και να εμβολιάζονται.

Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στις ενδοοικογενειακές επαφές συνέστησε η καθηγήτρια, και να κάνουμε ένα αντιγονικό τεστ αν θέλουμε να βγούμε.

Επίσης σημείωσε ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά πρέπει να επιβεβαιώσουν την θετικότητα με PCR κάτι που δεν είναι απαραίτητο για τους εμβολιασμένους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments