Διεθνή

Τουρκία: Φαντάροι απειλούν να φτάσουν στο Καστελλόριζο κολυμπώντας

Τουρκία: Φαντάροι απειλούν να φτάσουν στο Καστελλόριζο κολυμπώντας
Νέο προκλητικό βίντεο ανέβασε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

Bίντεο στο οποίο Τούρκοι σπουδαστές της Ακαδημίας Πολέμου εμφανίζονται έτοιμοι να κολυμπήσουν μέχρι το Καστελλόριζο, ανέβασε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στις 24 Δεκέμβρη ότι “το Καστελλόριζο είναι σε απόσταση 1.950 μέτρων από την Τουρκία και οι σπουδαστές της ακαδημίας Πολέμου μπορούν να φτάσουν εκεί κολυμπώντας”.

Στη συνέχεια δείχνει χάρτη με τα τουρκικά παράλια και το Καστελλόριζο και ακολουθούν Τούρκοι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας να κολυμπούν προς το νησί Τούζλα το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από τις εγκαταστάσεις της σχολής, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Εκπαιδεύσεων Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας».

Η δήλωση Ακάρ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακάρ είχε δηλώσει: “Σε απόσταση 1.950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1.950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments