Πολιτική

Βορίδης: Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα κρίνει η νοσηρότητα της Όμικρον

Βορίδης: Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα κρίνει η νοσηρότητα της Όμικρον
Βορίδης: O υπουργός Εσωτερικών ανέφερε σε συνέντευξη ότι η νοσηρότητα της Όμικρον θα είναι αυτή που θα κρίνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, θα ληφθούν με βάση τη νοσηρότητα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Ο υπουργός, απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ εάν είναι πιθανό να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού από τα 50 έτη, τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση θα τα συζητήσει όλα, αλλά θα τα συζητήσει αφού έχει αυτή τη βασική εικόνα. Αυτή είναι που θα καθορίσει το τι πρόκειται να γίνει και αυτό αφορά όλα τα μέτρα για τα οποία με ρωτάτε».

“Η διαχείριση θα είναι διαφορετική”

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι εάν η αύξηση των κρουσμάτων λόγω «Όμικρον» είναι εκθετική, όμως δεν δημιουργεί πίεση στις ΜΕΘ η διαχείριση θα είναι διαφορετική.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και άρση μέτρων, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα μπορούσε να γίνει εάν δεν προκαλεί επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Σχετικά με την τηλεργασία

Για το μέτρο της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπάρχει πλάνο για κάθε υπηρεσία με τις δυνατότητες που υπάρχουν για να βγουν οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία σε ποσοστό μέχρι 50% ανά οργανική μονάδα. Οπότε οι προϊστάμενοι σε κάθε υπηρεσία είναι αυτοί που θα καθορίσουν πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα βγουν σε τηλεργασία από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «το όπλο απέναντι στον κορονοϊό είναι το εμβόλιο» και υπενθύμισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ είναι 85% και οι θάνατοι από κορονοϊό αφορούν σε ποσοστό 95% ανεμβολίαστους.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα μέτρα λαμβάνονται με βάση το αισιόδοξο σενάριο γιατί αν λαμβανόντουσαν με βάση το απαισιόδοξο αυτό θα συνεπαγόταν ένα μεγάλο κόστος και οικονομικό, αλλά και στον τομέα των ελευθεριών.

Σχετικά με το υποχρεωτικό τέστινγκ

Αναφέρθηκε δε και στο ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικού τέστινγκ ενόψει των εορτών, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κάποια πληροφόρηση για το εν λόγω μέτρο, ωστόσο εξήγησε ποιο είναι το σκεπτικό της κυβέρνησης: «Οι σκέψεις που υπάρχουν κυρίως έχουν να κάνουν με την Όμικρον.

Προσπαθούμε να την επιβραδύνουμε, για να έχουμε αύξηση των εμβολιασμένων για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε πολύ καλύτερα γιατί το πρόβλημα είναι, από ότι φαίνεται, η ταχεία διάδοσή της. Ποια είναι η χρονική στιγμή που θα υπάρχει πολύ αυξημένος συγχρωτισμός; Το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς έξω. Εκεί, με το συγκεκριμένο μέτρο στεγανοποιείται ένας χώρος και καθίσταται  πιο ασφαλής». Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν εξετάζει κανένα πρόσθετο μέτρο λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments